Sarkazmus v horoskope: TOTO sú králi irónie, ktorí nemajú žiadnu konkurenciu!

Sarkazmus v horoskope: TOTO sú králi irónie, ktorí nemajú žiadnu konkurenciu!

Niekto sarkazmus a iróniu využíva vo svoj prospech. Vďaka sarkazmu sa totižto snažia dosiahnuť svoje ciele a bojujú ním proti iným. Na druhej strane, mnohí sarkazmus využívajú len pre to, aby človeka rozosmiali. Svojou iróniou prinášajú humor do každej konverzácie.

Niekto by povedal, že život nie je sranda. Avšak, sranda a teda humor by mali mať v našich životoch svoje miesto. Pretože vďaka humoru človek dokáže odľahčiť situáciu aj keď cynici môžu vytvoriť skôr dusnejšiu atmosféru. Vedeli ste však, že sarkazmus, irónia a cynizmus nie je to isté?

Čo je sarkazmus, cynizmus a irónia?

Sarkazmus je štýl reči, v ktorom sa často používa nadhľad, nečakané odporúčania alebo výrazy, ktoré môžu byť prezentované ako pravdivé, aj keď majú opačný zámer. Sarkazmus sa často používa na vytvorenie humoru alebo vyjadrenie kritiky či frustrácie. Vyznačuje sa používaním ironických a zveličených výrokov.

Cynizmus je postoj, ktorý sa vyznačuje skeptickým pohľadom na svet, spoločnosť a ľudské motivácie. Cynici často používajú sarkazmus a iróniu na vyjadrenie svojho negatívneho postoju k veciam a udalostiam.

Irónia sa používa na vyjadrenie myšlienok, názorov alebo situácií, ktoré sú v rozpore s tým, čo je očakávané alebo zdôrazňované. Irónia sa často používa na vytvorenie humoru, dosiahnutie efektu prekvapenia, zlomu očakávaní alebo vyjadrenia protikladu.

Pozri aj: Chaos u nich nehrozí! Najorganizovanejšie znamenia, ktoré milujú TO-DO listy, diáre,...

VODNÁR

U Vodnára nikdy neviete, na čom ste. Jeho „humor“ vás neustále núti premýšľať nad tým, či ide skutočne len o žart alebo to už žart nie je a myslí danú vec vážne. Toto znamenie patrí medzi majstrov prejavu. Vždy vie všetko dokonalo načasovať – tón, formuláciu a vďaka tomu je často považovaný za sarkastické znamenie.

Vodnár je to znamenie, ktoré sa nebojí predstúpiť pred dav a podeliť sa o svoje nekonvenčné názory. A hoci vás rozosmeje, v závislosti o jeho nálady sa toto veselé žartovanie môže rázom zvrtnúť. Uštipačné poznámky má Vodnár v krvi a keď je podráždený, dá vám to patrične najavo. Platí to najmä vtedy, ak ste sa postavili proti niečomu, v čom cíti veľkú vášeň.

PANNA

O tom, že znamenie zverokruhu Panna patrí medzi perfekcionistov, už vieme. Ale, vedeli ste, že patrí aj medzi sarkastické znamenia? Vďaka svojmu perfekcionizmu je toto znamenie považované aj za „vševedka“.

Vedomosti ľudí narodených v tomto znamení prevyšujú vedomosti ich kolegov, čo vedia dať patrične najavo. Ich sarkastická stránka sa prejavuje najmä na pracovisku, čo využívajú na karhanie ostatných za ich neschopnosť.

Platí tiež, že ak toto znamenie urazíte, v extrémnych prípadoch sa rozzúri a sarkastickými poznámkami sa zameria na vaše najslabšie miesta.

BLÍŽENCI

Blíženci sú hrdí na svoju schopnosť riešiť problémy priamym spôsobom. Vďaka tomu sú mimoriadne pohotoví, čím si vyslúžili titul najvtipnejšieho znamenia zverokruhu. No nielen najvtipnejšieho, ale aj najsarkastickejšieho. Dvojaka povaha tohto znamenia mu umožňuje zapadnúť do akéhokoľvek prostredia. Zároveň však odhaľuje aj ich sarkastickú stránku života.

Blíženci však nepoužívajú sarkazmus na to, aby niekomu ublížili alebo ho zosmiešnili. Skôr sa snažia poukázať na obe strany mince a otvoriť iným oči. Svojim sarkazmom sa teda snažia poukázať na dobré, ale aj zlé stránky človeka alebo vecí.

Ak prechádzate ťažkým obdobím, ich chytré komentáre, a teda ich sarkazmus, môže byť práve tým, čo vám pomôže zahnať pochmúrnu náladu.

Neprehliadni: Práca je u nich na prvom mieste! TIETO znamenia patria medzi skutočných workoholikov

ŠKORPIÓN

Vedeli ste, že Škorpión patrí medzi najarogantnejšie znamenie zverokruhu? Toto vodné znamenie si všíma všetky, aj tie najmenšie detaily, čo vždy využíva vo svoj prospech.

Hoci Škorpión nie je známy tým, že by bol sladký a charizmatický, má autentickú a sebavedomú stránku, ktorá ľudí priťahuje. Dokáže uraziť a urobiť z toho ľahký žart. Sarkazmus často používa ako spôsob, ako sa zblížiť s ostatnými, a využíva svoj vtip a šarm, aby vniesol humor do každej situácie.

Avšak, pozor aj na jeho odvrátenú stránku, pri ktorej sarkazmus môže využiť vo svoj prospech. Môže vás svojim sarkazmom „uštipnúť presne tam, kde to bolí najviac“. Keď sa dostane na svoju sarkastickú vlnu, môže byť neúprosný.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní