Obrázok z hry The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Herné voľno: Dvaja hráči sa zamestnali v e-shope, len aby získali kópie novej hry

Jedného z nich bonzla mama.

Novinka The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom spôsobuje poriadny ošiaľ. Už sme ťa informovali o neskutočných predajoch, no na povrch vyplávala skutočná kuriozita. Na ňu upozornil japonský magazín Shūkan Bunshun, píše Kotaku.

Začiatkom mesiaca sa dvaja Japonci rozhodli nájsť si novú prácu v Amazone. Ich dôvod bol, že sa tak dostanú skôr k vytúženej kópii hry The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Nešlo o kamarátov či známych, títo muži sa nepoznali a ich prípady sú samostatné.

Jeden z nich má 21 rokov a do firmy ho zobrali približne mesiac pred vydaním hry ako kuriéra. Pár dní pred tým, ako mala hra oficiálne vyjsť, však prestal chodiť do práce. Jeden zo subdodávateľov zavolal k nemu domov, pričom telefón zdvihla kuriérova mama.

Mama bonzáčka?

Tá povedala, že je doma a hrá nejakú hru. Neskôr sa však subdodávateľ dozvedel, že išlo práve o novú Zeldu. Vinník vyšiel s pravdou von a priznal sa ku všetkému, aj k tomu, že túto prácu začal robiť len pre jeho vytúženú hru a keď sa objavila na sklade, tak si jednu kópiu ukradol. Hru musel pochopiteľne vrátiť a z firmy ho vyhodili.

Druhý prípad hovorí o 24-ročnom mužovi, ktorý mal väčšie plány. Aj on prestal chodiť do práce tesne pred vydaním Zeldy a subdodávateľ tušil, že pôjde o herné voľno spojené s hraním novej Zeldy. Daný muž sa okamžite priznal a dokonca ukázal, že ukradol darčekové predmety s tematikou veľkého hitu s vidinou predať ich. Okamžite bol z Amazonu vyhodený.