Magazín

Obľúbená destinácia chce ODPLAŠIŤ turistov: Naparí im veľmi zvláštnu POKUTU

Okrem pekných spomienok si z vychytenej oblasti môžete odniesť napríklad aj mastnú pokutu. Kde a čo vám hrozí?

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená destinácia chce ODPLAŠIŤ turistov: Naparí im veľmi zvláštnu POKUTU
Zdroj: instagram.com/saffetemretonguc , instagram.com/camillalu_

Niektoré nevychytenejšie európske lokality nezvládajú nápor turistov a riešia situáciu po svojom. Chorvátska vláda chce turistom odklepnúť poplatok za každý deň rekreácie. Známa dedinka Hallstatt zase postavila pred ikonickým výhľadom plot. No najnovšie vám môže zamrznúť úsmev v horúcom Taliansku, konkrétne v istej známej dedinke.

Starosta ikonickej obce Portofino zaviedol „zóny bez zdržania sa“ .

Kedy hrozí pokuta

Starosta Matteo Viacava sa rozhodol, že vyrieši nekontrolovateľnú masu turistov zvláštnym spôsobom. „Ak sa budete zdržiavať príliš dlho na nábreží medzi 10.30 a 18.00 hodinou a pristihnú vás pritom, budete riskovať mastnú pokutu v sume 270 eur. Mesto má niečo cez 400 obyvateľov, pričom počet je niekedy až 10-tisíc za jeden deň. To spôsobuje, že v letnej sezóne sú preplnené ulice a dopravné zápchy,“ pripomína chorvátsky portál Punkufer.

Matteo Viacava preto zaostril na dve časti destinácie a vybral dve „červené zóny“, v ktorých sa dovolenkujúci najčastejšie tlačili a vznikali medzi nimi vzájomné konflikty. Informuje o tom portál The Times. Nariadene bude platné do 15. októbra.

Malebná obec ležiaca na pobreží Ligúrskeho mora je v hľadáčiku veľkého množstva celebrít. V lete ho vyhľadáva Beyoncé a Jay-Z, Mariah Carey, Rihanna, Gwyneth Paltrow či napríklad Steven Spielberg.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM