Zaujímavosti

Budíte sa počas noci? Vieme, ako tomu zabrániť

Ako zabrániť nočnému budeniu? Držte sa týchto spoľahlivých tipov pre dobrý spánok, hovorí The Health.

Budíte sa počas noci? Vieme, ako tomu zabrániť

Ako zabrániť nočnému budeniu? Držte sa týchto spoľahlivých tipov pre dobrý spánok, hovorí The Health.

Večer odložte telefón

Ak nie ste fanúšikom kníh, možno aj sledovanie stropu by bolo lepším zvykom ako večerné používanie telefónu. Všetko, čo robíte na telefóne pred spaním, ovplyvní váš spánok. Stresujú vás pracovné e-maily? Čítate negatívne správy alebo sa hádate s priateľom? Vaša hlava bude toto všetko spracovávať aj po odložení telefónu – a to je pravdepodobne čas, keď si idete ľahnúť a chcete spať. Možno sa vám nepodarí zaspať alebo vás hlava po chvíli dokonca prebudí.

Tiché a tmavé útočisko

Na dobrý spánok potrebujete úplnú tmu, ticho a správnu teplotu. Vyhnite sa blikajúcemu svetlu z wi-fi alebo televízie, zle zatiahnutým závesom alebo žalúziám, či dokonca svietiacej lampe. Keď už máte v spálni úplnú tmu, zamerajte sa aj na ticho a teplotu, ktorá by mala byť okolo dvadsať stupňov. Čím je v miestnosti chladnejšie, tým je pravdepodobnejšie, že prespíte celú noc, hoci sa to možno nezdá.

Žiadny alkohol po večeri

Chcete sa prestať v noci budiť? Potom zabudnite na alkohol, ktorý je zaručeným budíkom, ktorý vás uprostred noci vyruší. Aj keď sa môže zdať, že po pohári vína zaspíte rýchlo, máte pravdu. Ale ten istý pohár vás v noci aj prebudí. Alkohol spôsobuje aj dehydratáciu, ktorá vás môže počas noci zobudiť trikrát alebo viackrát. Možno sa vám to nezdá lákavé, ale verte nám a vymeňte alkohol za bylinkový čaj.

Nefajčiť je samozrejmosťou

Fajčiari sa jednoducho nemôžu čudovať, že majú problémy so spánkom a iné zdravotné problémy. Sú náchylnejší na poruchy spánku, môžu silno chrápať a ich spánok je v porovnaní s nefajčiarmi veľmi ľahký. Keď prestanete fajčiť, je normálne, že pociťujete dočasnú nespavosť. Vydržte a upokojte svoju myseľ počas noci predstavou, že ste zdravší. To vás môže upokojiť a uľahčiť vám opätovné zaspávanie.

zdroj: Health.com, autor: Petra B., Titulný obrázok: Pixabay.com/5477687

O Autorovi

admin

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *