Mesto Trnava

Na piatok 23. júna si nič neplánujte, čaká nás Festival Učiaca sa Trnava

Zažite tretí ročník festivalu Učiaca sa Trnava, ktorý sa bude konať už v piatok 23. júna  priamo v centre mesta na pešej zóne v Trnave na Hlavnej ulici. Súčasťou festivalu budú desiatky vzdelávacích organizácií a ich aktivity pre žiakov základných škôl, hudobné a tanečné vystúpenia, ale aj poobedňajší špeciálny program s panelovou diskusiou.

Občianske združenie Lifestarter v rámci projektu Učiaca sa Trnava si rovnako, ako v predchádzajúce ročníky pripravilo ďalší festival Učiaca sa Trnava, ktorý bude plný inšpiratívnych hostí a predstaví viaceré vzdelávacie organizácie. Festival ponúkne v priebehu doobedňajšieho programu od 8.30 h do 12.00 h  niekoľko samostatných tematických okruhov, ktoré budú venovať pozornosť nielen prírode, umeniu, technike, histórii či zdraviu, ale aj vzťahu k európskym krajinám a budovaniu etických hodnôt. Súčasťou jednotlivých tematických okruhov bude niekoľko vzdelávacích organizácií a spomedzi nich možno spomenúť napríklad Kreatívne centrum Trnava, Makuki ateliér, Krajská knižnica Juraja Fándlyho v Trnave, Európsky dialóg, EPALE Slovensko, Baterkáreň, Veselá veda, ABCedu, Finplay, IPčko a množstvo ďalších organizácií, inštitúcií a fakúlt trnavských univerzít. Okrem aktivít v jednotlivých tematických okruhoch bude prebiehať program aj na pódiu, ktorého súčasťou budú rôzne zábavné, hudobné a edukatívne vystúpenia a ktorý o 8.30 h odštartujte Eva Nemčovská, viceprimátorka mesta Trnava. Doobedňajší program je primárne určený pre žiakov/žiačky základných škôl, avšak jednotlivé aktivity si bude môcť vyskúšať ktokoľvek, kto sa rád vzdeláva.

Poobedňajší blok od 17.00 h do 20.00 h ponúkne program pre širokú verejnosť. O 17.00 h si spisovateľ Daniel Hevier pripravil interaktívny workshop na tému Ako sa učiť s radosťouo 18.30 h sa priamo v meste uskutoční panelová diskusia s názvom Pripravení na zmeny, ktorá prinesie rozhovor o klimatickej kríze, umelej inteligencii, ale aj iných zmenách, ktoré môžeme očakávať. Diskusiu bude moderovať Noro Chomistek a jeho hostia sú moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová, greenfluencerka Natália PažickáMartin Takáč, kognitívny vedec a odborník na umelú inteligenciu. Nenechajte si ujsť zážitkový vzdelávací deň a príďte už v piatok 23. júna do centra mesta na pešiu zónu. Festival je zadarmo a je určený pre všetkých, ktorí majú chuť sa zabaviť a naučiť niečo nové. Na svoje si prídu nielen deti základných škôl, ale aj študenti stredných či vysokých škôl a iná verejnosť, ktorá rada rozvíja svoje zručnosti či kreativitu.

Podrobný program festivalu je zverejnený na webovej stránke uciacasatrnava, ale aj na Facebookovom podujatí festival-uciaca-sa-trnava

2.6.2023 10:33

Komentárov: 0