ZN.SK
Kubko na dedine

Recenzia knižky pre deti: Kubko na dedine

Tento diel sa Galewska-Kustra rozhodla situovať tematicky na oblasť dediny a kniha má preto názov Kubko na dedine. V knihe Kubko zavedie…

V sérií kníh s Kubkom vychádza už 7.diel. Iste nejeden čitateľ po otvorení knihy skonštatuje, že čím ďalej, tým to ide jej autorom lepšie. Tento diel sa Galewska-Kustra rozhodla situovať tematicky na oblasť dediny a kniha má preto názov Kubko na dedine. V knihe Kubko zavedie detských čitateľov na dedinu k starým rodičom, kde je jeho babka starostkou.

Kubko na dedine

Dedinský život

Spolu s Kubkom v knihe deti zažijú mnoho veľmi zaujímavých okamihov, akými sú stavanie záhradného domčeka, práce v záhrade či aktivity v babkinej kuchyni (pečenie domáceho chlebíka, varenie džemu). Na dedine Kubko s Miškou uvidia veľmi zaujímavé veci, akými sú kombajn, ktorý zbiera obilie alebo zásah hasičov pri odstraňovaní spadnutého práchnivého stromu. Malých protagonistov bude čakať aj veľa návštev: navštívia tetu Evu, ktorá chová koníky, tetu Julku s ujom Henrichom na ich veľkom gazdovstve, tetu Moniku ktorá býva na hospodárstve so starými drevenicami. Chýbať nebudú osobité činnosti, akými sú včelárenie a vytáčanie medu alebo práca s hrnčiarskym kruhom. Kubko a Miška si na dedine naplno vychutnajú prípravy na dedinský jarmok a jeho pravú atmosféru, ktorá sa im veľmi zapáči.

Ako kniha vyzerá?

Na každej dvojstrane detskí čitatelia nájdu veľkú ilustráciu s textom o momentálnej činnosti Kubka a Mišky na dedine. Okolo ilustrácií sú na niektorých stranách veľkým písmom napísané citoslovcia. Súvisia so zvukmi zvierat alebo vecí.  Pod ilustráciou s textom sa nachádzajú úlohy pre deti. Tie sú členené na dve skupiny: pre mladšie deti (2-3 roky) a pre staršie deti (3-6 rokov). Tieto aktivity zahŕňajú pokyny UKÁŽ, POVEDZ, POVEDZ, ČO TO JE, POROZPRÁVAJ, UKÁŽ A POMENUJ a pod. Zameriavajú sa na porozumenie textu. Mladšie deti majú zväčša odpovedať len jednoslovne a staršie toho porozprávať viac.

Úlohy obsahujú aj inštrukciu pre rodičia, či má alebo nemá dieťaťu na obrázku niečo ukazovať prstom. Na konci knihy sa nachádza obrázková časť, kde sú zobrazené rôzne zvieratká, predmety a osoby, ktoré sa v knihe objavili. Obrázky môžu slúžiť na overovanie porozumenia detí, ako aj cibrenie verbálnych schopností dieťaťa. Deti tu čaká aj niekoľko úloh, kde majú nielen ukázať, ale aj niečo priradiť.

Všetky strany knihy bezpochybne poskytujú veľmi vhodný priestor na námet na rozhovor s rodičom alebo kýmkoľvek, s kým si dieťa knihu číta.

Pre koho je kniha určená

Publikácia je zostavená veľmi jednoduchou formou, ilstrácie sú veľké a dominantné, textu je menej a tvorí ho jednoduchý príbeh s dialógmi postáv. Kniha je určená pre deti od 2 rokov. Svojím obsahom a ilustráciami nepochybne zaujme mladšie i staršie deti predškolského veku. Okrem samotného príbehu sa kniha Kubko na dedine, ako aj jej predošlé časti, zameriava na porozumenie hovoreného slova. Okrem porozumenia deťom pomáha rozširovať si slovnú zásobu  a rozvíja ich vyjadrovacie schopnosti, a to veľmi prirodzeným spôsobom.

Informácie o knihe Kubko na dedine:

  • Autor: Marta Galewska-Kustra
  • Jazyk: slovenský
  • Väzba: tvrdá
  • Vydavateľstvo: Stonožka
  • Počet strán: 40
  • Formát: 205 x 245 mm
  • ISBN: 9788055187488
  • Rok vydania: 2023
  • Kúpite na: bux.skmartinus.sk
Mohlo by zaujímať tiež:


Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu