Súčasťou mestských podujatí v Nitre budú aj toto leto jarmoky a dožinky

NETKY.SK • 30 Máj 2023, 11:00 • 2 min
Súčasťou mestských podujatí v Nitre budú aj toto leto jarmoky a dožinky

NITRA - Súčasťou letných podujatí v Nitre budú aj tento rok viaceré jarmoky, dožinky a hodové slávnosti. Sériu podujatí otvoria tradičné mestské oslavy Nitra, milá Nitra. Ako informovala radnica, konať sa budú od 3. do 5. júla.

slovakia

left justify in out

"Nitra ožije obľúbenými Pribinovými a Cyrilo-metodskými slávnosťami. Jarmok, koncerty a ďalší kultúrny program sa bude konať na pešej zóne, Svätoplukovom námestí aj na hradnom kopci," uviedol mestský úrad. Celomestské hody a dožinky sa budú konať 12. a 13. augusta takisto v centre mesta.

 

"Jarmok na Svätoplukovom námestí ponúkne výrobky ľudovo-umeleckých remeselníkov. Bude sa tu odohrávať aj popoludňajší kultúrny program. V nedeľu večer prejde cez pešiu zónu slávnostný hodovo-dožinkový sprievod, ktorý na námestí odovzdá dožinkový veniec. Hudobné vystúpenia budú dotvárať kulisu predajných stánkov až do zotmenia," pripomenul magistrát. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies