Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Okružná: Zimková bola pre ľudí v rodnej obci ukážkou odvahy a talentu

Na snímke spisovateľka a herečka Milka Zimková Foto: TASR/Michal Svítok

Milka Zimková, ktorá bola aj prvou dámou divadla jedného herca na Slovensku, zomrela v utorok (30. 5.) vo veku 71 rokov v Bratislave.

Okružná 31. mája (TASR) - Ukážkou odvahy a veľkého talentu bola herečka Milka Zimková pre starostu, ako aj obyvateľov svojej rodnej obce Okružná v okrese Prešov. Pre TASR to uviedol starosta obce Vladimír Magač.

"Pani Milka Zimková je nezabudnuteľnou ikonou našej obce, je to veľká umelkyňa, veľká dáma a pekná žena, ktorá sa nikdy nehanbila za to, odkiaľ pochádza. Skôr bola na to hrdá, ako to dala patrične najavo sfilmovaním kultových filmov o nás východniaroch," uviedol Magač.

Ako povedal, vždy, keď bola pozvaná, rada prišla na obecné slávnosti či oslavu Medzinárodného dňa žien. Navštevovala tiež svojich známych a priateľov. Pravidelne chodila i k svojim rodičom na cintorín.

"Po čase, ako sa jej zhoršil zdravotný stav obmedzila tieto návštevy. Pre mňa ako starostu obce a našich občanov bola ukážkou odvahy a veľkého talentu, ktorá sa nebála odísť z takej krásnej malej obce do veľkého mesta. Nielen pre našu obec, ale aj pre celý východ urobila jednu nádhernú vec, zviditeľnila nás takých, akí sme v našom vnútri, navonok, akí sme my východniari. Stále pre našu obec bude veľká dáma, veľká umelkyňa," dodal Magač.

Milka Zimková, ktorá bola aj prvou dámou divadla jedného herca na Slovensku, zomrela v utorok (30. 5.) vo veku 71 rokov v Bratislave.