MojAndroid

Ak používate smartfón s operačným systémom Android, určite ste si všimli kvalitný widget s počasím, ktorý môžete mať na svojej domovskej obrazovke. Áno, tento widget síce vytvoril Google, no predpoveď počasia, na ktorú sa odtiaľ dostanete, už Googlu nepatrí. Počasie si taktiež môžete pozrieť prostredníctvom Google Now, avšak stále platí, že informácie nie sú priamo od Googlu. To by sa malo onedlho zmeniť. Na túto tému upozornil portál 9to5google.

Nemali by ste prehliadnuť:

Google sa rozhodol, že je čas vyvinúť vlastnú aplikáciu s počasím, ktorá bude dostupná pre smartfóny a tablety s operačným systémom Android. Vynechané nebudú ani skladacie modely, čo je pomerne logické, pretože portfólio americkej spoločnosti sa len nedávno rozšírilo o prvý skladací model vôbec – Pixel Fold. Nová aplikácia bude stavať na jednoduchosti a prehľadnosti informácií, ktoré ale budú podrobné a presné. Všetko samozrejme zabalené do dizajnu Material You.

Google Pixel Fold
Google Pixel Fold | Zdroj: Google

Aplikácia prinesie množstvo funkcií, ktoré používatelia určite ocenia. Okrem informácií o aktuálnom počasí nebude chýbať predpoveď na nasledujúce dni spoločne s detailne rozpísanými informáciami o teplote, vlhkosti, rýchlosti vetra a množstve iných parametrov počasia.

Spoločne s novou aplikáciou by mal byť vylepšený aj Google Asistent, ktorý po opýtaní sa na počasie poskytne niekoľko informácií navyše.

Náš tip
Najlepšie Android aplikácie na počasie, najpresnejšie počasie | Tipy redakcie
31.5.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+