TIPY NA KNIHY Bez týchto kníh v lete ani na krok!

NETKY.SK • 31 Máj 2023, 11:00 • 2 min
TIPY NA KNIHY Bez týchto kníh v lete ani na krok!

A je to tu zasa, tak ako každý rok, leto sa vrátilo, aby sa pohralo s našimi citmi aj telami. Letné lásky, krátke vzplanutia, nové začiatky či staré nedotiahnuté záležitosti, to všetko a oveľa viac ponúka na podnose, spolu so slnkom,, vôňou karamelu a bzukotom včiel, ktoré si iste pokoj nedajú. A viete, ako získať z tepla čo najviac, ako sa čo najlepšie ochladiť a ako nalákať úsmev, nech si sadne na pery? No predsa kniha, to je správna odpoveď!

slovakia

left justify in out

Jasné, že k letu patria dovolenky, že hudbu vnímame inak, že zmrzlina pošteklí hrdlo a žiadajú sa aj šťavnatejšie plody ovocia, ale uznajte, že príbeh v lete a do leta je naozaj priateľ, čo nesklame. Pozbierali sme tri tipy, a dovolíme si napísať to naliehavo, že tieto príbehy čítať jednoducho musíte.

 

img

 

Rebecca Serle, Jedno talianske leto

 

Pre Katy to nevyzerá práve najlepšie, smúti, veľmi smúti, lebo smrť jej vzala matku, s ktorou ju spájalo naozaj silné puto. To ona, žena, čo ju porodila a vychovala, vždy vedela, ako treba riešiť to či tamto, ona poznala odpovede, ona...

 

So smrťou sa však nevyjednáva, nedá sa ju oddialiť, uchlácholiť, je nemilosrdná. Katy je bezradná, navyše zúfalá, lebo s mamou si plánovali jeden výlet, nie obyčajný, nie zabudnuteľný. Konečne mali navštíviť talianske mesto, v ktorom jej mama strávila letné mesiace, než stretla muža, s ktorým počala dcéru. Celé roky otáľala, odmietala dcéru vziať do minulosti, a teraz, keď to bolo na dosah, jej viac niet.

 

Katy má dve možnosti, buď to nechať tak, alebo sa vydať na cestu osamote, v nádeji, že možno uličky, možno vzduch v korunách stromov, čokoľvek, jej napovie kúsok z maminej histórie. A tak ide, zbalí sa, vystúpi v cieli a prihodí sa neuveriteľné.

 

Kde sa vzala, tu sa vzala, odrazu pred ňou stojí jej mama, živá a zdravá, iba mladšia o tridsať rokov. Berie ju tam, kde bola ona, správa sa tak, ako sa správala kedysi. Minulosť sa spojí s prítomnosťou, aby budúcnosť mohla byť krajšia a do toho všetkého leto a Taliansko a príbeh.

 

img

 

Emily Henry, Ty, ja a naše výlety

 

Poppy je živelná, Alex je taký ten príliš múdry typ muža. On sa oblieka slušne, až príliš konzervatívne, zatiaľ čo ona na nič nedbá. Ona by najradšej chodila kade-tade, kým jeho najviac láka prostredie domova. Hovoríte si, že nemajú nič spoločné a máte pravdu, až na to, že niečo vo vesmíre sa narušilo a oni dvaja boli najlepší priatelia. Väčšinou si každý robil po svojom, nebývali na rovnakých miestach, ale letá, tie boli ich. Spoločné výlety plné smiechu, plné radosti a skutočného šťastia.

 

Poppy ale pochybila a odvtedy spolu nerozprávajú, ani jediné slovo. Niežeby sa jej nedarilo, naopak, nemá sa nad čím trápiť, iba ak nad jednou vecou. Ak by ste jej totiž položili otázku, kedy bola šťastná, bez váhania by odpovedala, že vtedy, keď bola s ním.

 

Keďže si nevie dať rady a šialené nápady jej nie sú cudzie, vymyslí niečo netypické, Alexa pozve ešte na jeden výlet. A buď bude ich posledný, alebo sa ním všetko rozmotá a spíše sa nová kapitola. Emily Henry má dar spájať zábavu s hĺbkou, jej knihy nie sú obyčajné, sú úžasné a rozhodne stoja za chvíle v lete. Ale aj v zime, kedykoľvek.

 

img

 

Christina Lauren, Falošné medové týždne

 

Olive má dvojča, a viete, ako to chodí s dvojčatami, nie možno vždy, ale povedzme si úprimne, je to nepísané pravidlo, že jedno je šťastné, kým druhému sa na šaty zavesí smola. A hádajte, ktoré z dvojčiat je Olive? Presne tak, to smoliarske, všetko, na čo siahne, sa premieňa na zmätok, zatiaľ čo jej sestra má zrejme akýsi návod na život, ktorý dali len jej a nikomu inému.

 

A potom je tu tá vec, koná sa svadba a všetci hostia sa otrávia jedlom. Vlastne nie tak úplne všetci, iba Olive a Ethan. Teraz ste si pomysleli, že veď Olive konečne dostala niečo dobré, ale verte, že to tak byť nemusí. Dôležité sú totiž tieto pravdy:

 

Po prvé, Olive Ethana neznáša, je to jej nepriateľ. A po druhé, keďže sú jediní, komu sa nič neprihodilo a svadobná cesta pre novomanželov je naplánovaná a zaplatená, netreba byť génius, aby sme pochopili, kto sa jej zúčastní. Pred nimi je desať dní na havajskom ostrove, predstieraná láska a pre nás čitateľov, neodolateľná zábava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies