Dobré noviny
Brooke Shieldsová musela nahé scény z Modrej lagúny vysvetľovať politikom. V čase nakrúcania mala len 14
Romana Mináriková
Romana Mináriková

Brooke Shieldsová musela nahé scény z Modrej lagúny vysvetľovať politikom. V čase nakrúcania mala len 14

V Modrej lagúne bolo viacero scén s odhalenými telami hercov.
V Modrej lagúne bolo viacero scén s odhalenými telami hercov. — Foto: Reprofoto Youtube/The Blue Lagoon 1980 Trailer

Odhalené telo, ktoré filmová hviezda prezentovala vo filme, nebolo jej.

Romantika a nežná láska dvoch mladých zaľúbencov z kultového filmu Modrá lagúna nadchla pred viac ako 40 rokmi celý svet. Len málokto však tuší, že herečka Brooke Shieldsová, ktorá si vo filme zahrala po boku Christophera Atkinsa, mala sotva 14 rokov. Práve z tohto prostého dôvodu telo, ktoré ukazuje vo filme, nie je jej. Ako uviedol portál Reflex, vtedy ešte neplnoletá kráska si po uvedení filmu takmer vyrobila problém a nahé zábery musela vysvetľovať úradníkom.

Podľa námetu knihy

Kultové dielo sa už od začiatku nieslo v znamení problémov a na rolu hlavnej hrdinky si netrúfala žiadna dievčina. Odvahu nabrala až mladučká Brooke, ktorá však produkcii zarobila na poriadny problém. Keďže nebola plnoletá, režisér musel dej filmu, inšpirovaný knihou z roku 1908, značne upraviť. Množstvo nahoty a sexuálneho obsahu by totiž nezvládla nielen televízia, ale ani zákon.

Pôvodný zámer, že sa hlavná hrdinka bude po celú dobu po ostrove prechádzať nahá, sa rýchlo rozplynul. Herečka sa preto často objavovala zahalená, inokedy jej zas dlhé vlasy prilepili k hrudníku, aby jej nebolo vidieť prsia. Na odvážne scény produkcia najala dokonca dablérku. No keďže tá sa rýchlo zranila, hľadali ďalej. Náhradu našli čistou náhodou. Stala sa ňou trénerka delfínov, ktorá mala rovnaký typ postavy a s odhaľovaním sa nemala najmenší problém.

Vysoká ako Socha slobody

Keď však film uzrel svetlo sveta, štrnásťročná Brooke čelila mnohým problémom. Predvolal si ju až Kongres Spojených štátov, kde musela prisahať, že na nahých scénach nie je ona. Jej herecký kolega Christopher Atkins si väčšinu obnažených momentov zahral sám, nakoľko mal 18 rokov.

Nakrúcanie sa tiež nezaobišlo bez ďalších vtipných momentov. Keďže filmová kráska Brooke bola od svojho kolegu vyššia o desať centimetrov, musela väčšinu natáčania chodiť v brázdach v piesku. Do premiéry filmu dokonca ešte o päť centimetrov podrástla, a tak ju Christopher zo žartu prirovnal k Soche slobody.

Už ste čítali?