Dobré noviny
Prvý priateľ mal pristarú dušu. Tamara Heribanová našla šťastie pri Braňovi, s ktorým ju spojil prorocký sen
Jana Rujáková
Jana Rujáková

Prvý priateľ mal pristarú dušu. Tamara Heribanová našla šťastie pri Braňovi, s ktorým ju spojil prorocký sen

Tamara Heribanová s manželom Braňom Šimončíkom, vpravo aj s dcérkou Emilkou.
Tamara Heribanová s manželom Braňom Šimončíkom, vpravo aj s dcérkou Emilkou. — Foto: Instagram @ tamaraheribanova

Je to láskavý a nekonfliktný človek, ktorý si nepresadzuje svoje ego, hovorí Tamara o svojom manželovi.

Veľká milovníčka kníh, vintage módy a krojov, ktorej druhým domovom je Portugalsko. Aj takto poznajú známi a priatelia Tamaru Šimončíkovú Heribanovú, dcéru známej hlásateľky Aleny Heribanovej a spisovateľa Jozefa Heribana. Jablko nepadlo ďaleko od stromu a “Tami” podedila po rodičoch umelecké sklony. Navyše napísala úspešnú knihu a okrem novinárskej profesie aj moderuje.

Z novinárskeho prostredia pochádza aj jej prvý verejne známy vzťah. Dvadsiatnička Tamara sa kedysi zaľúbila do o 12 rokov staršieho Henricha Krejču, ktorý dnes robí šéfa markizáckeho spravodajstva. Intenzívny vzťah však vydržal len dva roky. Tamara našla svoje šťastie niekde úplne inde - pri láskavom a nekonfliktom fotografovi Braňovi Šimončíkovi, s ktorým ju spojil prorocký sen. Dnes vie, že je ten pravý a chce s ním zostarnúť.

Knihy a kroje

Tamara Heribanová odmalička milovala knihy. Ako prezradila pre Pravdu, rodičia ju zásobovali rozprávkami a príbehmi a hneď, ako sa naučila čítať, sama sa ponorila do nekonečného počtu literárnych svetov. Situácia sa ešte zlepšila po tom, ako sa v tínedžerskom veku presťahovala do Viedne. Chodila do miestnej knižnice a čítala a čítala.

Pomerne skoro objavila aj svoju druhú veľkú záľubu, módu. Nedostala sa k nej len z magazínov, ale najmä cez dávne slovenské tradície. Ako píše Čas, ako dieťa trávila prázdniny o starých rodičov v Hornej Strede pri Piešťanoch. Navštevovala folklórne súbory a obliekala si najrôznejšie kroje, ktoré si zamilovala. „Spolu s babičkou sme vtedy navštívili niekoľko dedinčaniek, ktoré na bežný deň nosili hornostredský kroj. Vysvetľovali mi, ako sa vyšíval, ako sa paličkovalo na obojok zvaný kriezel, ako sa správne škrobí, bieli, aký je rozdiel medzi krojom sviatočným, smútočným a ja som to všetko fotila,” vysvetľovala Tamara. Neskôr kroje začala zbierať a doma ich mala niekoľko desiatok.

Láska ako z románu

Tamara začala pracovať ako novinárka a práve v novinársom prostredí našla svoju prvú medializovanú lásku. Bol ňou mocný muž slovenskej žurnalistiky s mnohými záľubami - o 12 rokov starší Henrich Krejča. Ich vzťah vraj začal ako z románu. Robila s ním rozhovor do časopisu o jeho ceste po Afrike a veľmi ju zaujal. Napokon zistili, že sa rozprávajú hodiny a obaja boli fascinovaní tým, aký má ten druhý rozhľad a názory. Bola to veľká láska. Tamara sa k “Heňovi” presťahovala a začalo sa hovoriť o svadbe. 

Napokon z nej nič nebolo a vzťah sa po dvoch rokoch skončil, aj keď obaja tvrdili, že zostali priateľmi. Oficialnym dôvodom bola pracovná vyťaženosť, ale hovorilo sa o tom, že Krejča mal v živote príliš odžité a vo svojich 35 rokoch mal dušu päťdesiatnika.

Snívalo sa mi, že sa zoberiete!

Článok pokračuje na ďalšej strane:

Časť 1 / 4

Už ste čítali?