Dobré noviny
Dobrú noc, zlatyk, spomienky na teba spravia svet krajším. Herci sa dojímavo lúčili s Danom Heribanom
Pavol Hirka, TASR
Pavol Hirka, TASR

Dobrú noc, zlatyk, spomienky na teba spravia svet krajším. Herci sa dojímavo lúčili s Danom Heribanom

Herečka Jana Oľhová počas pietnej spomienky na zosnulého herca a hudobníka Dana Heribana.
Herečka Jana Oľhová počas pietnej spomienky na zosnulého herca a hudobníka Dana Heribana. — Foto: TASR/Dano Veselský

Bol hrdý manžel a vždy myslel na svoju rodinu, spomína kolegyňa na Dana Heribana.

Nečakaný odchod herca a hudobníka Dana Heribana stále rezonuje. S obľúbeným umelcom sa v utorok v priestoroch Slovenského národného divadla rozlúčili jeho kamaráti, kolegovia a ďalšie osobnosti. Všetci na neho spomínali najmä s láskou.

Snímka z pietnej spomienky na zosnulého herca a hudobníka Daniela Heribana.
Snímka z pietnej spomienky na zosnulého herca a hudobníka Daniela Heribana. Foto: TASR/Dano Veselský

Aké je to tam hore?

Slzy ťažko premáhala Petra Polnišová, ktorá v Hornej Dolnej stvárnila jeho priateľku Eriku. „Milý môj, ako sa mi máš. Aké to tam hore je? Tak ti povím, tu dole bez teba ništ moc. Správa o tvojom skone bolí ako rana elektrickým prúdom. Nevieme sa nadýchnuť. Akoby došiel kyslík. Ešte pred pár dňami si mi písal, že si mimo systém a hneď, ako prídeš do civilizácie, tak sa ozveš. A ja stále čakám,“ vyznala sa herečka.

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/mojesnd/posts/pfbid0TPXC6DZucP3Ch8jyd7RPJYd3wXdx9ZK9Z9LgHMjjnQVy76SdQvd4mfyjCPKV3Lmzl

Michal Kubovčík svojho kolegu a kamaráta nazval najtalentovanejším hercom a hudobníkom, ktorý dokázal zahrať všetko na svete. „Prvá tvoja úloha, ktorú som videl, bola v Hamletovi. Prenádherne si zahral lastovičku, ktorú pomlela vrtuľa lietadla. Potom už prišli seriózne role, prišiel Macbeth. Tam si hodnoverne zahral jazero. Sedel si na námestí v detskom bazéniku s harmonikou v ruke, všetci sme sa smiali na tebe, ty si sa smial na nás. Spolu sme sa smiali ďalších 24 rokov,“ spomínal.

Dobrú noc, zlatyk

„To ticho, čo zostalo po tebe, je ohlušujúce. Každý z nás má v srdci nekonečný archív spomienok na pána Dana Heribana, ktorý nám tu bude navždy znieť a robiť tento svet krajším. Dobrú noc, zlatyk,“ lámal sa hlas kamarátke a kolegyni Petre Polnišovej.

„Danko, za celú hornodolňácku rodinu sa s tebou lúčime a celej tvojej najbližšej rodine a Kamilke vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Nech ťa tvoja Rapidenka s láskou vezie tam, kde už je navždy dobre. Savana pumpa, vajčák,“ odkázal na záver Kubovčík.

Vždy podal pomocnú ruku

Viac si môžete prečítať na ďalšej stránke.

Časť 1 / 2

Už ste čítali?