Keď zbadáte čiernu mačku, nemusí to byť smola. Má to hneď 5 významov! Poznáte ich?

Zdieľať
mačka
Keď zbadáte čiernu mačku, nemusí to byť smola. Má to hneď 5 významov! Poznáte ich? Foto: www.gettyimages.com

Patríte k tým, ktorí veria, že čierne mačky cez cestu prinášajú smolu? Potom pre vás možno bude prekvapenie, že to je s nimi naopak. Uvidieť čiernu mačku cez cestu má svoj duchovný význam a nie jeden. Čo všetko môže jej prítomnosť vo vašej blízkosti znamenať?

1. Bohatstvo a prosperita

Veľa ľudí si myslí, že čierne mačky prinášajú len smolu. Avšak, keď sa pozrieme do hlbokej minulosti, mnohé staroveké národy čierne mačky uctievali. Ľudia verili, že prinášajú bohatstvo. Vzniklo to z mačacieho zvyku prinášať svojim pánom darčeky, ako mŕtve myši, žaby alebo vtáky. Mnohé staroveké národy si tak brávali čierne mačky domov, pretože verili, že im jedného dňa prinesú zlatú mincu.

2. Bezpečné cestovanie

Mať čiernu mačku vo svojej blízkosti, pokiaľ cestujete, a to najmä na vode, znamená byť v bezpečí. Ak sa ocitnete na lodi, jachte alebo plachetnici, určite by ste mali mať vo svojej blízkosti čiernu mačku, hoci len plyšovú ako talizman.

Kedysi dávno, keď cestovanie na mori bolo otázkou života a smrti a domov sa často nevrátila celá posádka, boli čierne mačky neoddeliteľnou súčasťou života na lodiach. Spočiatku to bolo kvôli krysám, neskôr sa zvyk brať ich so sebou na palubu doplnil legendou, že prinášajú námorníkom šťastie. Postupom času boli považované za takých silných ochrancov, že stáli celé imanie a každá manželka námorníka či rybára doma chovala čiernu mačku.

čierna mačka
Keď zbadáte čiernu mačku, nemusí to byť smola. Má to hneď 5 významov! Poznáte ich? Foto: www.gettyimages.com

3. Ochrancovia domova a liečebné účinky

Mačky počujú aj vidia veci, ktoré my nepočujeme ani nevidíme. Stáva sa, že zrazu stuhnú a pozerajú do prázdna, zavrčia či zasyčia. Ľudia odpradávna veria, že vidia duchov a snažia sa ich zahnať a ochrániť nás pred neviditeľnými zlými silami.

Vďaka tomuto vnímaniu vám môžu mačky pomôcť spoznať, keď má niekto vo vašej blízkosti negatívnu energiu a zlé úmysly. Čierne mačky sú na toto obzvlášť citlivé. Ich pradenie je navyše aj hojivé, je vedecky dokázané, že ich pradenie má frekvenciu 25 až 140 Hz, ktoré hoja kosti.

4. Plodnosť a dobré zdravie

Starí Egypťania uctievali bohyňu menom Bastet, ktorá bola často zobrazovaná ako čierna mačka nosiaca vzácne šperky. Bola bohyňou plodnosti a zdravia. Je pre to ľahké vysvetlenie, Egypťania sa spoliehali na rieku Níl, aby prežili. Dával im poľnohospodársku prosperitu, ktorú práve mačky ochraňovali tým, že chytali krysy a iných hlodavcov, ktorí sa snažili zničiť úrodu. Mačky si brali aj do svojich domovov, kde, ako dobre viete, dokážu prespať aj 20 hodín denne a postupom času sa stali strážkyňami domácností, žien a pôrodov.

5. Láska a manželstvo

Mačky všeobecne, a čierne mačky obzvlášť, sú považované za užitočného strážcu, pretože odháňajú krysy a hady. V starom Anglicku dokonca novomanželia často dostávali čierne mačiatko ako svadobný dar. Vysvetlenie je jasné, ľudia sa vtedy živili prevažne poľnohospodárstvom a mačky chránili obydlia a úrodu pred hlodavcami. Na čierne mačky sa preto začalo pozerať ako na požehnanie, prinášajúce bohatstvo v podobe bohatej úrody. Tým, že mačky zabíjali škodcov, ktorí spôsobujú ochorenie, stali sa symbolom zdravia a dlhého života. Slobodné ženy verili, že im čierna mačka prinesie manžela.

Zaujíma vás, aké zviera ste podľa znamenia? Pozrite sa na toto video:

Zdroj: ireceptar.cz, www.millersguild.comwww.mindbodygreen.com

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané