Krimi Zo zahraničia

Krvavý útok na škole: Stredoškolák zranil učiteľku loveckým NOŽOM

Žiak mal podľa riaditeľa školy problémy s prospechom. Učiteľku zasiahol do hlavy a ruky.

Ilustračný obrázok k článku Krvavý útok na škole: Stredoškolák zranil učiteľku loveckým NOŽOM
Zdroj: www.unsplash.com

Študent strednej školy na predmestí talianskeho mesta Miláno zranil učiteľku loveckým nožom. Na spolužiakov v triede potom mieril pištoľou, ktorá sa však napokon ukázala ako hračkárska atrapa. V pondelok o tom informovala miestna polícia. TASR správu prevzala z agentúry nANSA.

Incident sa odohral v mestskej časti Abbiategrasso. Podľa výpovedí spolužiakov sa 16-ročný mladík krátko po začiatku vyučovacej hodiny postavil a zozadu napadol učiteľku. Zasiahol jej ruku a hlavu. Ostatní žiaci, na ktorých mieril domnelou pištoľou, utiekli z triedy.

Prečítajte si tiež

Zranil aj seba

Polícia neskôr uviedla, že keď jej príslušníci prišli do učebne, mladík sedel na podlahe a nekládol odpor. Na jednej z lavíc ležal zakrvavený nôž a zbraň, ktorá sa neskôr ukázala ako hračkárska pištoľ.

Učiteľka stratila veľa krvi, bola v šoku a záchranári ju museli previezť do nemocnice. Útočníka polícia previezla na psychiatrické oddelenie so zraneniami, ktoré si pravdepodobne spôsobil sám.

Mal problémy

Riaditeľ školy Michele Raffali médiám povedal, že mladík mal problémy s prospechom a jeho rodičia boli na utorok predvolaní do školy.

Taliansky minister školstva Giuseppe Valditara, ktorý zranenú učiteľku navštívil v nemocnici, uviedol, že je potrebné „povedať ‚dosť‘ agresivite, aby boli školy bezpečným miestom“. Načrtol aj otázku prítomnosti školského psychológa na školách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie udalosti

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM