Krimi

Bašternákove byty idú do konkurzu: Vraj ich daroval rodičom a môžu skončiť bez domova

Súd rozhodol, že tri byty, ktoré daňový podvodník previedol na rodičov, musia ísť do konkurzu. Štát by mohol získať majetky za milióny eur.

Ilustračný obrázok k článku Bašternákove byty idú do konkurzu: Vraj ich daroval rodičom a môžu skončiť bez domova
Zdroj: TASR

Tri byty, ktoré Ladislav Bašternák previedol na rodičov, musia ísť do konkurzu. V pondelok o tom zatiaľ neprávoplatne rozhodol Okresný súd Bratislava I. Bašternák je už právoplatne odsúdený za daňové podvody.

Na sociálnej sieti o tom informoval právny zástupca štátu Peter Kubina. Na verdikt upozornili Aktuality.sk a Denník N.

„Okresný súd Bratislava I dnes dopoludnia v celom rozsahu vyhovel prvej z celkovo šiestich odporovacích žalôb, ktorými sme pred tromi rokmi tieto sporné prevody napadli na súde ako právni zástupcovia štátu,“ priblížil Kubina na sociálnej sieti. Dodal, že ide o dva byty na bratislavskej Kolibe a jeden v komplexe Five Star Residence.

„Nechýbalo veľa a štát by prišiel o majetok v hodnote cca 10 miliónov eur,“ dodáva Kubina.

„Právna zástupkyňa Bašternákovcov sudkyňu upozornila, že z rodičov daňového podvodníka sa môžu stať ľudia bez domova. Advokát Peter Kubina oponoval, že okrem troch sporných bytov majú aj rodinný dom,“ uvádzajú Aktuality.sk.

Prečítajte si tiež

Daňová kauza

Bašternák bol v minulosti odsúdený v daňovej kauze na päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody a trest prepadnutia majetku. V januári 2022 bol podmienečne prepustený na slobodu.

Ešte pred odsúdením mal previesť časť majetku na blízkych. Vtedajšia konkurzná správkyňa Lenka I. voči tomu nepodala odporovacie žaloby.

Tvrdila, že to nebolo možné. Momentálne má pozastavený výkon činnosti. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry na ňu v piatok (26. 5.) podal obžalobu pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM