Laminácia obočia
Zdroj: Notino

Obočie, s ktorým zažiarite

Chcete mať obočie krásne upravené, výrazné a dokonalé. Teraz to môžete dosiahnuť vďaka laminácii, ktorú si dokážete aplikovať i v domácom prostredí. Samozrejme so správnymi pomôckami.

Úprava obočia v minulosti spočívala predovšetkým v jeho potlačovaní. Hustejšie ale i relatívne pekne tvarované obočie si väčšina žien vytrhávala na tenkú linku, farbila či dokresľovala ceruzkou. Veľmi obľúbeným postupom v minulých desaťročiach bolo i tetovanie linky obočia.

V súčasnosti sa móda v oblasti dekoratívnej kozmetiky a úpravy vzhľadu stále viac zameriava na podporu prirodzeného vzhľadu. Preto sa s neposednými chĺpkami obočia a jeho nesymetrickým tvarovaním vyrovnávame odlišným spôsobom. Do popredia sa tak dostáva laminácia obočia.

Čo je laminácia obočia a ako na ňu?

Laminácia alebo brow lifting je procedúra, pri ktorej sa obočie tvaruje vyčesávaním a fixovaním jednotlivých chĺpkov. Klasickú lamináciou s dlhodobým účinkom ponúka väčšina kozmetických salónov ako samostatnú formu úpravy obočia. Profesionálna procedúra vytvaruje obočie zvoleným spôsobom a tento tvar zafixuje až na mesiac, pričom obvykle zaberie i hodinu a jeho súčasťou je i zjednotenie farebného odtieňa.

Rovnaký efekt ako u profesionálnej laminácie môžete však dosiahnuť i v domácich podmienkach avšak s oveľa kratším trvaním. Výhodou domácej laminácie je predovšetkým oveľa nižšia cena.

Ako na lamináciu doma?

Ak si chcete dopriať krásne prirodzené obočie, je potrebné najskôr trocha ovládnuť techniku domácej laminácie. Akonáhle získate skúsenosti, bude pre vás domáca laminácia jedným z bežných každodenných krokov úpravy tváre a nanášania dekoratívnej kozmetiky. Pre správne prevedenie je potrebné si zadovážiť vhodné pomôcky – ideálny je fixačný prípravok (mydlo), špeciálna kefka a samozrejme farba na obočie v takom odtieni, ktorý sa hodí k farbe vašich vlasov.

Správne prevedenie laminácie vyžaduje zo začiatku trocha cvičenia. Pri tejto technike úpravy obočia sa väčšinou chĺpky neodstraňujú, iba v prípade naozaj odlišného či nesymetrického tvaru. Konečnú podobu obočia dosiahnete práve učesaním.

Zdroj: PR článok Notino

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje