Azorské ostrovy tak, ako ich nepoznáte

Väčšina ľudí, ktorá cestuje Azory, zostáva na najväčšom ostrove São Miguel. Ale Azory toho ponúkajú oveľa viac. Trošku ďalej, smerom na západ, nájdete Terceiru, São Jorge, Faial a Pico. Každý z nich je autentický. A každý vás ohúri niečím iným. Jeden všadeprítomnou strmosťou, ďalší mesačnou krajinou, iný sopkou a najvyšším vrchom Portugalska. Poďte preskúmať centrálne ostrovy, na ktoré chodí v porovnaní so São Miguel len zlomok cestovateľov. Poďte tam, kde budete jedným z mála.

Medzi ostrovmi sme sa presúvali trajektami

Tie sú v centrálnej časti súostrovia bežným spôsobom prepravy, hlavne v lete. Na každom z ostrovov sme mali krásne ubytovanie, väčšinou vo vidieckom domčeku, raz dokonca v kamennej haciende, ktorá bola celá naša.

Odľahlosť im dodáva na atmosfére

V porovnaní s najznámejším São Miguel sú tieto ostrovy menej turistické. Odľahlosť im dodáva na atmosfére, do ktorej sa nedá nezamilovať. Ceny sú tu takisto priaznivé.

Ak túžite vidieť krátery, sopky, krásne pobrežie, malebné dedinky a mestečká, prechádzať sa vo voňavých lesoch, ochutnať sopečné víno, jedinú európsku kávu, homára, steaky, užiť si prechádzky lávovými tunelmi, zažívať závraty pri pohľade z útesov, kúpať sa na čiernych plážach a dýchať iný svet, toto by mala byť vaša prvá voľba. A verte, že ani zďaleka som nevymenoval všetko.

Viac sa dozviete v popisoch ku fotkám vo fotogalérii.