Čelí dvojitému obvineniu

Ako informovala nemecká polícia, iný účastník cestnej premávky si v spolkovej krajien Porýnie-Falcko na juhozapáde krajine všimol podozrivý VW Golf. Jeho vodič jazdil nie práve najbežnejšie, a preto sa druhý motorista rozhodol konať a informovať príslušníkov polície.

Hliadka išla následne situáciu skontrolovať priamo v teréne a 53-ročného vodiča Volkswagenu Golf podrobila prvotnej skúške na alkohol. A bolo rovno aj "vymaľované": mužovi namerali až 1,99 promile. To však nebolo všetko. Keďže vodič Golfu nemal ani len vodičák, dopustil sa aj ďalšieho prehrešku.

Na druhej strane sa však ukázalo, že riadenie auta - hoci bez vodičského preukazu - nebolo pre 53-ročného muža zjavne ničím výnimočným. Ako totiž mužom zákona vysvetlil, celých 20 rokov jazdil bez vodičského oprávnenia. Nateraz sa jeho cesta skončila: policajti zaistili kľúč od vozidla a vodiča predviedli na policajnú stanicu na odber krvi.

Muž teraz čelí rovno dvom trestným konaniam - za jazdu pod vplyvom alkoholu, ako aj za to, že šoféroval auto bez príslušného oprávnenia.

Zdroj: Merkur.de