Tragédia na Zemplíne: Po zrážke s autom prišli o život dve deti
1 min. čítania
27.5.2023 08:36
1 min. čítania

Tragédia na Zemplíne: Po zrážke s autom prišli o život dve deti

Tragická nehoda na Zemplíne. Zdroj: Polícia - Košický kraj
Uložiť článok
Po zrážke s autom v katastri obce Zemplínske Kopčany v okrese Michalovce prišli o život dve deti.

Aktualizované o 9:25

Tragická nehoda sa stala v piatok okolo 21.00 h, potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

„Došlo k zrážke s vozidlo zn. BMW, ktoré viedol vodič narodený v roku 2003," spresnila s tým, že obeťami nehody sú dievča narodené v roku 2011 a chlapec v roku 2008.

Podľa doterajších zistení košickej krajskej polície vodič šoféroval auto v smere od Slavkoviec do Zemplínskych Kopčian. Počas prechádzania miernej ľavotočivej zákruty sa pravdepodobne dostatočne nevenoval šoférovaniu a neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Približne 50 metrov od začiatku obce zrazil dvoch chodcov.

„Obe maloleté deti utrpeli pri zrážke zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste dopravnej nehody podľahli,“ uviedla pre Aktuality.sk Ivanová.

V aute sa nachádzal aj jeho spolujazdec (1985).

Začali trestné stíhanie

„Po dopravnej nehode boli posádkou rýchlej zdravotnej pomoci prevezení do michalovskej nemocnice, obaja utrpeli zranenia nešpecifikovaného rozsahu. Počas dokumentovania dopravnej nehody bol vodič podrobený dychovej skúške, tá však prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. Na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v organizme bol v nemocnici vodičovi aj spolujazdcovi odobratý biologický materiál,“ spresnila.

Cestu po nehode dočasne uzavreli. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

„Ako presne k tejto tragédii došlo, prečo život dvoch mladých ľudí vyhasol pod kolesami autami, ale aj bližšie okolnosti, za akých k nej došlo, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania. Mladí, neskúsení vodiči by mali jazdiť mimoriadne opatrne, kým si osvoja potrebné zručnosti a návyky. Netreba zbytočne riskovať, aj pomalšou (predpísanou) jazdou sa dá dostať do plánovaného cieľa,“ uzavrela.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Nehoda
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.