Je najlepšie všetko zrušiť, napísala na Twitteri speváčka Céline Dion

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Céline Dion
Kanadská speváčka Céline Dion. Foto: archívne, The Canadian Press via AP.

Kanadská speváčka Céline Dion zrušila všetky zostávajúce koncerty, pričom fanúšikom vysvetlila, že ešte nie je dosť silná po tom, ako jej diagnostikovali vzácnu neurologickú poruchu. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Syndróm stuhnutého človeka

Päťdesiatpäťročná rodáčka z quebeckého Charlemagne ešte vlani zverejnila, že jej diagnostikovali takzvaný syndróm stuhnutého človeka (SPS), známy aj ako Moersch-Woltmanova choroba, ktorý ovplyvňuje jej spev. Teraz Dion zrušila všetky zostávajúce koncerty naplánované na roky 2023 a 2024.

Vo vyhlásení, ktoré zverejnila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter sa ospravedlnila, že „všetkých opäť sklamala“, no i keď jej to podľa jej slov láme srdce, „je najlepšie všetko zrušiť“, kým nebude „skutočne znovu pripravená vrátiť sa na pódium“. „Nevzdávam sa … a nemôžem sa dočkať, keď vás znovu uvidím,“ dodala.

Courage World Tour sa začalo v roku 2019

V decembri 2022 speváčka zverejnila prostredníctvom Instagramu emotívne video, v ktorom oznámila, že jej diagnostikovali SPS a nebude môcť vo februári začať európske turné. Porucha podľa jej slov spôsobuje svalové kŕče a nedovoľuje jej „používať hlasivky na spev“, ako bola zvyknutá.

Jej Courage World Tour sa začalo ešte v roku 2019 a kým ho musela prerušiť v dôsledku pandémie COVID-19, stihla odohrať 52 koncertov.

Neskôr pre zdravotné problémy zrušila severoamerickú časť a potom odložila európsku. V piatok plánované európske koncerty, medzi nimi aj vystúpenia v Londýne, Dubline, Paríži, Berlíne, Amsterdame, Štokholme či Zürichu, zrušila úplne.

Céline Marie Claudette Dion

… sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1980 a doteraz vydala 27 štúdioviek, 19 kompilácií a sedem živých nahrávok, pričom spieva v angličtine aj francúzštine. Jej zatiaľ posledným albumom je Courage, ktorý vydala v novembri 2019.

Na konte má hity ako My Heart Will Go On, The Power Of Love, Because You Loved Me, All By Myself, I’m Your Angel či A New Day Has Come. Získala viac ako dve stovky cien, vrátane piatich Grammy. V roku 2016 jej udelili Billboard Icon Award za celoživotné dielo.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Céline Dion