2023-05-26 08:58:00
Plochá dráha v Žarnovici
Plochá dráha v Žarnovici
Zdroj: Martin Mesiarik

Martin Vaculík a svetoví jazdci v Žarnovici na Grand Prix kvalifikácii

Z 15 najlepších jazdcov sveta budú v Žarnovici štartovať hneď traja a to domáci Martin Vaculík, Brit Robert Lambert a Austrálčan Max Fricke.

No to nie je všetko, v štartovom poli sa nachádza napríklad aj momentálne najlepší Dánsky jazdec Frederik Jakobsen, najlepší Čech Václav Milík, silné zastúpenie má aj Poľsko v podobe Bartosza Smektalu a Szymona Woźniaka, ktorý je Martinov Vaculíkov kolega v poľskej plochodrážnej extralige. Celkovo sa tak v Žarnovici predstaví 16 jazdcov a dvaja náhradníci.


Pre plochú dráhu Žarnovica sú to na najprestížnejšie plochodrážne preteky v roku 2023, kde sa bojuje o 4 postupové miesta do Grand Prix Challenge a následne do samotného Speedway Grand Prix 2023 - Majstrovstvá sveta. Martin Vaculík tak bude mať možnosť zaistiť si aj vďaka týmto pretekom účasť v budúcoročnej sérii Majstrovstiev sveta na plochej dráhe.

Vstupenky si môžete zakúpiť na predpredaj.sk do piatku 26.5.2023 12.00 hod a potom už len mieste v Žarnovici pred vstupom na štadión.  Viac informácií na www.plochadraha.sk 

Zdroj: Martin Mesiarik


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo