Monoblokové tepelné čerpadlo typu vzduch/voda
Zdroj: Protherm

Nielen pre eko-nadšencov! Tepelné čerpadlá sú tu pre všetkých

O tepelných čerpadlách sa dá trochu zveličene povedať, že sú to len také „biele krabice“. Zabezpečujú však pohodlie v domácnosti počas celého roka. Šetria prevádzkové náklady a znižujú uhlíkovú stopu.

Ide o technológie, ktoré sú pre všetkých, nielen pre ekologických nadšencov, pretože myslia na budúcnosť a udržateľnosť. Sú spoľahlivé, vysokoefektívne a cenovo dostupné. Riešenia pre vykurovanie, chladenie a prípravu teplej vody od značky Protherm sú #viacnezbielekrabice. Predstavujú správne rozhodnutie pre životné prostredie aj vašu peňaženku.

Tepelné čerpadlá typu vzduch/voda sú šetrné k prírode. Dokážu využívať až 75 % energie z obnoviteľných zdrojov, teda z energie zo vzduchu. Prinášajú úsporu hneď z viacerých strán. Nízke prevádzkové náklady dosahujú vďaka zníženej spotrebe energií a vďaka dlhej životnosti i kvalite prinášajú nižšie náklady na servis.

Interiérová jednotka tepelného čerpadla
Interiérová jednotka tepelného čerpadla | Zdroj: Protherm

Ohľaduplné k prírode

Spoľahlivo vykuruje, pripraví teplú vodu a zabezpečí i chladenie. Uplatní sa v projektoch novostavieb v energetickej triede A0 aj pri modernizáciách v starších domoch. Zároveň je výnimočne ohľaduplné k životnému prostrediu. Reč je o monoblokovom tepelnom čerpadle GeniaAir Mono (3 – 12 kW, A+++) vzduch/voda.

Na svoju prevádzku využíva prírodné ekologické chladivo R290, ktoré je maximálne ohľaduplné k životnému prostrediu. Systém pozostáva z tepelného čerpadla a interiérovej jednotky. V nej je zabudovaný 185 l zásobník teplej vody, ktorý vystačí pre päťčlennú rodinu. To, čo presvedčí mnohých majiteľov domov pre tento druh vykurovania, je najmä rýchla inštalácia, ktorá zvyčajne trvá len jeden deň.

Tepelné čerpadlo GeniaAir Mono
Tepelné čerpadlo GeniaAir Mono | Zdroj: Protherm

A čo je dôležité, toto tepelné čerpadlo je nielen šetrné k životnému prostrediu, ale aj prekvapivo tiché. Patrí k najtichším tepelným čerpadlám typu vzduch/voda na trhu. Vo vzdialenosti pár metrov od neho je jeho zvuk takmer nebadateľný, je preto vhodné aj pre domy v hustej radovej zástavbe.

Flexibilné riešenie

Ďalšou možnosťou je tepelné čerpadlo GeniaAir Split (3 – 12 kW, A+++/A++) s oddeleným chladivovým okruhom. Dá sa flexibilne umiestniť na podstavci vonku v záhrade, na strechu garáže či zavesiť na stenu domu. Svojim dizajnom a praktickými rozmermi nezaberie veľa miesta a zároveň nenaruší vzhľad exteriéru.

Tepelné čerpadlo GeniaAir Split
Tepelné čerpadlo GeniaAir Split | Zdroj: Protherm

Viac nájdete na www.protherm.sk.

Zdroj: PR článok Vaillant Group Slovakia, s.r.o.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje