Vo veku 43 rokov zomrel v stredu 24. mája známy slovenský herec a hudobník Daniel Heriban. O úmrtí umelca informovala agentúra TASR s odvolaním sa na riaditeľa Slovenského komorného divadla Martin Tibora Kubičku.

Daniel Heriban sa narodil v Trnave. Absolvoval štúdium na Divadelnej fakulte VŠMU, po ktorom dostal angažmán v SKD Martin. Od roku 2014 bol členom Činohry Slovenského národného divadla. Hosťoval v Divadle Aréna, Mestskom divadle Žilina, Radošinskom naivnom divadle, Divadle GUnaGU a v mnohých ďalších.

Niekoľkokrát získal divadelné ocenenie DOSKY. Účinkoval vo filmoch Sviňa či Únos a seriáloch Druhá šanca, Horná Dolná a ďalších. Bol tiež talentovaným spevákom a hudobníkom, hral na akordeón.

Česť jeho pamiatke a úprimnú sústrasť rodine a najbližším.

Pietna spomienka na Daniela Heribana sa uskutoční v novej budove SND v UTOROK 30. mája 2023 o 11.00 hod. Vstup pre verejnosť hlavným vchodom od 10.15 hod., vstup do Sály činohry o 10.30 hod. Kondolenčná kniha na vyjadrenie spoluúčasti i spomienok na mimoriadne talentovaného umelca je k dispozícii vo foyer činohry v novej budove SND vždy hodinu pred aktuálnym predstavením.

Foto: TASR

Posledná aktualizácia: 29. mája 2023 / Komunikácia Protokol

Zdieľať