Žurnál+

Potulky po Prahe

P
JV-Wood-and-Leather210 predaných ks, 83 hodnotení

Júlia V. » Blogy / 2023-05-23 13:00:01 /  Pridaj komentár / 14 lajkov

... pár dní voľna a tiež trochu niečoho nového...

... nepoznám takého človeka, ktorý by nemiloval potulky Prohou, alebo takého, kto by sa nechcel ísť do Prahy pozrieť...

Vždy, keď tam prídete, vždy tam stoja tie isté historické budovy, vždy je preplnená turistami, no pri každej návšteve v nej nachádzam nové čaro.

... bolo tomu tak aj teraz... 

 

 

Tentokrát ma moja cestovateľská vášeň a túžba spoznávať zaviala do Prahy a to nie prvýkrát. Avšak teraz som sa vybrala do Prahy, nie len za dobrodružstvom, ale aj naučiť sa niečo nového o sedlárskom remesle.

... pobalila som môj kožený batoh, no nesmelo chýbať aj nejaké to základné náradie na kožu o tom potom...

Do Prahy som išla z Bratislavy a to žltým vlakom. Na moje milé prekvapenie cesta bola naozaj veľmi pohodlná, vlak išiel tichúčko a pomerne rýchlo. Ani som sa nenazdala, už sme vchádzali do stanice v Prahe. Prešla som stanicou a nastúpila na metro, pár zastávok a už som bola na mieste, kde som mala ubytovanie. 

Spravte si pohodlie a potulky Prahou môžu začať...

 

 

Výhľad na Pražský hrad...

Z hradu sa uličkami blížim ku Karlovmu mostu, kde si na chvíľku posedím na lavičke a užívam výhľad.

 

 

Ďalšími uličkami pomedzi turistov som došla až k Staromestskej radnici, kde sa hrdo týčil Orloj, ktorý neobíde asi žiadny návštevník. 

 

 

Deň sa blíži ku koncu... 

Ďalší deň som sa vybrala na Petřínský vrch, ktorý ponúka prírodu, výhľady, ale aj históriu. Na vrchol som sa vyviezla lanovkou. Po ceste dolu som sa kochala krásnymi výhľadmi ... 

 

 

Prechádzala úzkymi chodníkmi...

 

 

Po celodennej prechádzke som si našla lavičku, kde som si vychutnala ešte lúče slnka. Hlava plná zážitkov a emocií, nabitá pozitívnou energiou a očakávaní, čo ma ešte čaká nasledujúce dni...

Nasledujúce dva dni som strávila v dielni "Ateliér pro práci s kůží", bola som plná očakávaní ako bude prebiehať seminár. Do môjho koženého batohu som si zbalila náradie na kožu, ktoré som si so sebou zobrala. Metrom som sa odviezla na Václavské námestie odkial bol ateliér už len pár minút pešo.

Po vstupe do dielne som sa ocitla tzv. "V raji", všade na vôkol bolo náradie, stroje a rôzne pomôcky na prácu s kožou. Po krátkej prehliadke sme sa pustili do práce. Ako prvé sme si odrezali dva rovnaké kúsky kože, pokračovali lepením, leštením hrán a nakoniec farbením. Na tomto kúsku sme si potom skúšali zošívanie kože. Netrvalo dlho, rýchlo som si osvojila správnu techniku. Prišlo na rad zdobenie kože pomocou razníc.

 

 

Vyššie spomenuté pre mňa už neboli úplne cudzie, no nadobudnité zručnosti určite v mojej tvorbe využijem.

V ďalšej časti semináru som si vyrobila opasok a tiež malé puzdro. Dva dni utiekli ako voda, no odchádzam s dobrým pocitom, s novými skúsenostami a zručnosťami, ktoré sa budem snažiť aplikovať pri tvorbe, aby som Vám vyrobila pekné a kvalitné kožené doplnky.

 

 

... tu už som na odchode, všetko som zbalila do môjho koženého batohu... 

Samozrejme seminár som úspešne absolvovala a dostala takýto krásny certifikát. 

 

 

 Krásne dni v Prahe. Som si oddýchla, prišla na iné myšlienky, ale aj veľa naučila o práci s kožou.

Ak ste sa dostali až sem, ďakujem Vám za pozornosť, možno niekoho aj inšpirujem nejakým pekným miestom, ktoré ste ešte v Prahe neobjavili. No a na záver mám pre Vás ešte jeden krásny pohľad na Karlov most.

 

 

Majte pekné májové dni...

                                                                                                   

Julka :)                                                                                                                  

JV Wood and Leather 

Komentáre

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.