Redmi Note 12
Zdroj: Redmi

Séria Redmi Note sa opäť rozrastie: Novinkou má byť výkonný smartfón s dostupnou cenou

Modelový rad Redmi Note 12 by mal v najbližších týždňoch získať nového zástupcu. Ponúkne výkonný čipset od spoločnosti MediaTek.

Čipset s označením MediaTek Dimensity 8200 očaril viacerých výrobcov smartfónov, medzi ktorými nechýba ani Xiaomi. Čínsky výrobca už pripravuje predstavenie ďalšej vlny telefónov, ktoré si tento čipset osvoja a zaradiť medzi ne môžeme aj Xiaomi CIVI 3. Tento smartfón má byť čínskym základom pre Xiaomi 14 Lite, ktorý na trh príde pravdepodobne na prelome tohto a budúceho roka. Okrem novinky s označením CIVI 3 však môžeme očakávať aj predstavenie telefónu, ktorý bude spadať do série Redmi Note 12 a ponúkne práve MediaTek Dimensity 8200. O príprave nového telefónu nás informovala komunita Xiaomiui a my vám prinesieme všetky informácie, ktoré o tomto smartfóne musíte vedieť.

Séria Redmi Note 12 získa nového člena

Modelový rad Redmi Note je zvyčajne známy tým, že ponúka viacero smartfónov počas roka. Ich označovanie pritom vôbec nie je dobre čitateľné, keďže raz sa smartfón označí písmenkom T, inokedy písmenkom S a niekedy vieme naraziť na označenie Pro, Pro Max alebo dokonca Turbo. Xiaomi to s označovaním telefónov jednoducho vie a už teraz vieme, že séria Note 12 od dcérskeho Redmi získa ďalšieho člena. Podľa kódového označenia L16S pritom očakávame, že získa označenie Redmi Note 12T Pro.

Redmi Note 12 Pro 5G
Zdroj: Xiaomi

Ako sme už spomenuli, jeho základom má byť čipset MediaTek Dimensity 8200. Nový čipset od MediaTeku má byť pritom alternatívou k výkonnejším Snapdragonom. Jeho predchodcu, MediaTek Dimensity 8100 Ultra pritom Xiaomi využilo pre prípravu modelu Xiaomi 12T, ktorý sa na globálnom trhu stretol s obrovským úspechom.

Zatiaľ len ako čínsky model

Ako to už u Redmi býva zvykom, Xiaomi niektoré smartfóny na globálny trh neprináša. Nie vždy však tieto smartfóny zostanú exkluzívne len pre čínsky trh. Zvyčajne sa tak vedia dostať do Európy pod odlišným označením, prípadne pod inou dcérskou značkou. V tomto prípade by sme sa mohli stretnúť s jeho premenovaním pod sesterské POCO. Patriť by mohol k sérii POCO X5, no aktuálne môžeme o jeho príchode len špekulovať. V každom prípade môžeme povedať, že Xiaomi opäť čaruje s označeniami nových telefónov a rozširovaním série Redmi Note 12. Tá by sa aj tento rok mohla priblížiť k hranici 20 predstavených smartfónov v priebehu jedného roka.

Redmi Note 12
Zdroj: Xiaomi

S kódovým označením 23054RA19C môžeme očakávať, že novinka príde na čínsky trh v najbližších týždňoch. Na globálnom trhu by nás ale rovnako mohla čakať ďalšia vlna predstavovania nových telefónov, najmä teda pod dcérskymi značkami Redmi a POCO. O bližších informáciách ohľadom nových smartfónov vás samozrejme budeme aj naďalej informovať.

Kúpili by ste si smartfón s výkonnejším čipsetom od MediaTeku? A používate smartfón od Xiaomi, Redmi alebo POCO? Podeľte sa s nami v komentároch!

Mohlo by vás tiež zaujímať