Fortuna liga - souhrn 10. kola nadstavby: Do baráže jdou Zlaté Moravce

20.05.2023, 20:09
Komentáře a souhrny

Zlaté Moravce proti Michalovcům hrozbu baráže neodvrátily, potopil je vlastní gól Martina Tomla. Slovan v zápase o nic doma daroval všechny tři body Podbrezové, naopak Dunajská Streda na závěr těsně vyhrála. Trnava přestřílela Žilinu.

O titul

Spartak Trnava - MŠK Žilina 4:2

20.05.2023 18:00

Góly: 24. Filip Twardzik, 31. Taiwo Abdulrahman, 56. Taiwo Abdulrahman, 84. Taiwo Abdulrahman - 12. Dávid Ďuriš, 78. Henry Addo

Spartak Trnava iba potvrdil bronzovú priečku tabuľky vrcholiacej sezóny Fortunaligy a v poslednom - desiatom - nadstavbovom kole v skupine o titul porazil pred domácim publikom na Štadióne Antona Malatinského v "malom Ríme" mladé mužstvo MŠK Žilina 4:2 (2:1).

V desiatej minúte Owusu premrhal dobrú možnosť na zakončenie. Napokon posunul loptu doľava, Essomba si to hodil na pravačku a donútil Rusova k zákroku. V dvanástej minúte Essomba v 16-ke nezakončil a akciu zastavil. Prihral mierne dozadu, odkiaľ Ďuriš delovkou nedal gólmanovi Spartaka šancu - 0:1. V 23. minúte si to Taiwo dal na ľavačku, a opečiatkoval iba pravú žrď. V 24. minúte Twardzik krížnym pokusom namieril k ľavej tyči - 1:1. Belko nemal šancu zasiahnuť. V 25. minúte Daniel sprava centroval pod seba, a Ofori zo 17-tich metrov netrafil priestor troch žrdí. V 31. minúte Štefánik našiel hlavu Taiwa. Belko zakročil a loptu ukryl v náručí, avšak podľa asistenta rozhodcu to urobil až za bránkovou čiarou - 2:1. V 34. minúte napriahol Bukata. Jeho pokus bol tečovaný a k slovu sa dostal Belko.

V 56. minúte sa jeden z hráčov dopustil chyby a pomohol tak súperovi. Po Belkovi naservíroval domácim šancu Javorček, ktorý poslal "malú domov". Taiwo pozorne sledoval situáciu, zachytil prihrávku, obišiel Belka a pohodlne skóroval do prázdnej brány - 3:1. V 58. minúte mohol kontrovať a znížiť Galčík, lenže zoči-voči Rusovovi pohorel. V 60. minúte bol Karhan na hracej ploche len niekoľko sekúnd a už zmaril gólovú šancu Javorčekovi, keď predviedol vydarený sklz. V 67. minúte s veľkou šancou nedôstojne naložil Taiwo. Ivánova pomalá prihrávka sa k nemu dostala cez dvoch obrancov, ale hetrik legionára z toho zatiaľ nebol. Kanonier Spartaka trafil najprv Belka, potom bol odmávaný ofsajd. V 78. minúte Kaprálik vysunul spoluhráča na dobrých 30 metrov a Addo po zemi prekonal Rusova - 3:2. V 82. minúte Belko opäť zabránil Taiwovi dosiahnuť hetrik. Daniel centroval na bližšiu tyč. Ku koncovke sa dostal Taiwo, ale z brankára urobil hrdinu. V 83. minúte Bukata po rohu neskóroval, no následne z hry mieril pod brvno. Na konci tejto akcie stál medzi žrďami opäť pevne Belko. V 84. minúte Kopas minul loptu pri odkope, a Taiwo si neporadil ani s touto šancou. Azda na šiesty raz to však už vyšlo. Po prihrávke Koštrnu trafil loptu z prvej Bukata. Belko znovu urobil maximum a vyrazil po svojej pravej ruke. Tam bol nikým nebránený Taiwo, ktorý sa napokon tretieho gólu dočkal. Spartak Trnava zlomil odpor Žiliny a s ligovou sezónou sa rozlúčil jej zdolaním v pomere 4:2.

Více informací k zápasu

DAC Dunajská Streda - Dukla Banská Bystrica 1:0

20.05.2023 18:00

Góly: 22. Nikola Krstović

FC DAC Dunajská Streda sa so sezónou a vlastným publikom rozlúčil víťazstvom, keď MFK Dukla Banská Bystrica zdolal o gól 1:0 (1:0).

Vo ôsmej minúte zahral roh Balić. Po vyrazení Veszelinova pálil Hanes, no iba nad bránu. V jedenástej minúte zastavil zakončenie Andzouana v dobrej príležitosti pred Hruškom Kružliak. V 14. minúte Balićov center odvrátil Pinto. V 15. minúte sa dobre uvoľnil Hanes, a jeho pokus skončil v náručí Veszelinova. V 22. minúte Dimun nabil Krstovićovi, ktorý nemal dostatok času a musel strieľať z prvej. Nepomýlil sa - 1:0. Dukla hrala často bez lopty a jej hráči museli veľa behať. V 42. minúte Červeň našiel Köröša. V akcii pokračovali Balić a Hanes, no následná strela skončila nad bránou. V 43. minúte si Kalmár pripravil dobrú pozíciu a loptu po zemi v jeho podaní ukryl Hruška.

V 53. minúte Davisov center hlavičkoval Krstović, ale Hruška loptu udržal. V 56. minúte arbiter privolal lekárov k jednému z hráčov hostí. V 60. minúte po rohu zakončil hlavou Faško a domácemu Veszelinovovi pomohla horná tyč. V 70. minúte sa Krstovićovi vo vápne otvoril priestor. Pokus domáceho kanoniera však nemieril do priestoru brány. V 83. minúte Krstović pálil z voleja, ale Hruška sa natiahol a zachránil. V 86. minúte si Hruška pripísal úspešný zákrok po Nebylovom nábehu. V 90. minúte hlavičkoval nepresne Muhamedbegovič. Dunajská Streda zdolala nováčika z Bystrice 1:0.

Více informací k zápasu

Slovan Bratislava - Železiarne Podbrezová 0:1

20.05.2023 18:00

Góly: 46. Samuel Ďatko

V poslednom kole aktuálneho ročníka Fortunaligy podľahol ŠK Slovan Bratislava Železiarňam Podbrezová 0:1 (0:0). Po zápase prepukli v hlavnom meste majstrovské oslavy.

V 17. minúte Sangare cez Lovata prihral pred bránu. Tam sa snažil skórovať Pavúk, a gólovú radosť mu prekazil Chovan. V 21. minúte už prebiehali oslavy fanúšikov domáceho tímu, ktorí okraj hracej plochy zahádzali konfetami. Hra musela byť hlavným arbitrom na chvíľu prerušená. Rovnaký stav trval ešte aj v 28. minúte, a tak si hráči dožičili občerstvenie vo forme tekutín. V 37. minúte mali veľkú možnosť otvoriť skóre duelu "železiari". Pavúk sa zásluhou svojej dravosti dostal cez trojicu protihráčov, a jeho strelu zneškodnil gólman Chovan. Stav ostal 0:0. V nadstavenom čase prvého polčasu Slovan zahrával priamy kop. Weissovi sa podaril dobrý center na Lichého, ktorý vo veľmi dobrej pozícii hlavou netrafil bránu. Vo ôsmej minúte nadstavenia na päťke po centri Weissa hlavičkoval Abubakari a vynikol Ludha. Na polčasovú prestávku schádzali tímy za nerozhodného a bezgólového stavu.

V 46. minúte Ďatko z vyše 20-tich metrov trafil k vzdialenejšej ľavej žrdi - 0:1. V 47. minúte Paraj mieril pod brvno, no Chovan to vyškriabal. V 53. minúte Abubakari spálil gólovú šancu, keď zvnútra vápna netrafil bránu. V 61. minúte zasóloval Weiss, a nenašiel spoluhráča. Kucka trafil futbalistu pred sebou. V 67. minúte nehlavičkoval presne Zmrhal. V 71. minúte Abubakari opäť netrafil bránu. V 89. minúte sa Zuberu rútil na Ludhu, ale neskóroval. Gólman hostí loptu vykopol pravou nohou. Slovan prehral na záver sezóny s Podbrezovou 0:1.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slovan Bratislava
32
21
6
5
65 : 32
69
2
DAC Dunajská Streda
32
20
7
5
54 : 29
67
3
Spartak Trnava
32
15
7
10
55 : 38
52
4
Železiarne Podbrezová
32
13
8
11
44 : 44
47
5
Dukla Banská Bystrica
32
13
5
14
50 : 56
44
6
MŠK Žilina
32
11
6
15
49 : 53
39

O udržení

Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Ružomberok 2:1

20.05.2023 18:00

Góly: 31. Ľuboslav Laura, 75. Erik Jendrišek (pen.) - 40. Tomáš Bobček

Tatran Liptovský Mikuláš zdolal na záver sezóny víťaza nadstavbovej skupiny o záchranu Ružomberok 2:1 (1:1).

V desiatej minúte hlavičkoval po rohu Spychka mimo brány. V 16. minúte Húska vyrazil na roh nebezpečnú strelu Bobčeka. V 25. minúte Gerec vošiel do 16-ky a vypálil tesne vedľa bližšieho horného rohu. V 27. minúte po nedorozumení v defenzíve hostí Krajčírik v poslednej chvíli odkopol malú domov, ktorú mu poslal Maslo. Diváci takmer videli kuriózny gól. V 31. minúte Bartoš vysunul Lauru, ktorý sa zoči-voči Ivanovi Krajčírikovi nepomýlil a otvoril skóre stretnutia - 1:0. V 36. minúte Bartoš vysunul Fadaira, ktorého strelu z mierneho uhla pokryl Krajčírik. V 40. minúte Gerec poslal loptu Švehlovi a ten z uhla prešiel cez Húsku. Jeho prihrávku však odvrátila obrana. V tej istej minúte sa Bobček obtočil v domácej 16-ke a vyrovnal na 1:1. V 44. minúte Jendrišek predĺžil Laurov center na Bartoša a jeho hlavičku k bližšej žrdi vyrazil Krajčírik na rohový kop.

V 51. minúte Domonkos zo stredu 16-ky zakončil tesne vedľa. V 58. minúte mladý Švehla v šanci minul bránu. V 62. minúte Fadairo strieľal z ťažkého uhla. Jeho snaženie ukončil Krajčírik. V 72. minúte Gerec z uhla preloboval Húsku, ale lopta minula vzdialenejšiu žrď. V 73. minúte nenašla priestor medzi žrďami Václavíkova krížna strela. V 74. minúte po Madleňákovom faule na Lauru kopal Tatran penaltu, ktorú premenil Jendrišek - 2:1. V 79. minúte v páde zakončoval Úradník, a jeho strelu zblokoval obranca. V 88. minúte Laura išiel sám na bránu, ale loptu vyslanú z mierneho uhla vyrazil Krajčírik. Vypadávajúci Liptovský Mikuláš sa s najvyššou súťažou rozlúčil víťazstvom nad favorizovaným Ružomberkom 2:1.

Více informací k zápasu

Zemplín Michalovce - FC Zlaté Moravce 1:0

20.05.2023 18:00

Góly: 5. Martin Toml (vl.)

Zemplín Michalovce nesklamal svojich priaznivcov a ViOn Zlaté Moravce zdolal na záver sezóny vo veľmi dôležitom stretnutí 1:0 (1:0).

V druhej minúte preverila Lukáča prvá strela Michaloviec, ktorá priletela spoza pokutového územia. V piatej minúte Marcin zakončil po zemi. Vracajúci sa Toml neumožnil zákrok Lukáčovi a rozvlnil vlastnú sieť - 1:0. Pre ViOn to bola veľká smola. V jedenástej minúte Mondek zvnútra pokutového územia nechal vyniknúť Száraza, ktorý zasiahol ľavou nohou. V dvanástej minúte bol Száraz opäť v akcii. Z druhej žrde po rohu nedovolil skórovať Almeidovi. V trinástej minúte Žofčákov priamy kop vypadol Lukáčovi z náručia. Loptu vzápätí poslal do bezpečia obranca. V 20. minúte Száraz chytil hlavičku Bednára do otvorenej brány. V 37. minúte michalovský brankár nebojácne vyskočil za loptou Almeidu, ktorý očakával Ikugarovu koncovku a bol faulovaný.

V 48. minúte VAR skúmal ofsajd Kanua a michalovský gól nebol uznaný. V 53. minúte Lukáč vychytal Žofčáka. V 61. minúte Jánošík z dvoch rohov po sebe pálil priamo do brány a v oboch prípadoch zasiahol gólman Lukáč. Hneď v ďalšej minúte strieľal Peña k pravej žrdi a zasa zaúradoval Lukáč. V 67. minúte sa nielen so zápasom, lež i s celou futbalovou kariérou rozlúčil Igor Žofčák. V 76. minúte Slebodník nezvládol strelecký pokus zo 16-ky, keď navyše nebol nikým atakovaný. V nadstavenom čase dobre vystrelil Brenkus. Száraz vyškriabal nad bránku. Michalovce vyhrali nad Zlatými Moravcami 1:0 a zachránili najvyššiu súťaž minimálne na ďalšiu sezónu.

Více informací k zápasu

AS Trenčín - MFK Skalica 1:3

20.05.2023 18:00

Góly: 28. Chinonso Emeka - 39. Andrej Fábry (pen.), 76. Andrej Fábry, 90+3. Ján Vlasko (pen.)

AS Trenčín v poslednom nadstavbovom kole Fortunaligy nepotešil priaznivcov a Skalici podľahol 1:3 (1:1).

V 19. minúte Fábryho center z ľavej strany zahlavičkoval brániaci Pires a takmer zaznamenal ukážkový vlastný gól. Lopta tesne minula bránku. V 28. minúte sa do samostatného úniku dostal Emeka. Aj medzi brániacimi protihráčmi sa dokázal zorientovať a uvoľniť. Prudkou strelou prekonal brankára Šemrinca - 1:0. V 37. minúte dostal gólmana Vózinhu do nepríjemnej situácie Lavrinčík. V 38. minúte prenikajúceho Hollého fauloval Oladoye a bola nariadená penalta. Pokutový kop zvládol Fábry, a to napriek tomu, že Vózinha vystihol smer jeho strely. Pre skalického záložníka to bol desiaty presný zásah v prebiehajúcom ligovom ročníku - 1:1. V nadstavenom čase prvého polčasu za nešportové správanie videl žltú kartu na lavičke Kukučka.

V 76. minúte prihrával pätičkou za seba striedajúci Vlasko. Presné zakončenie ľavou nohou predviedol Fábry a strhol tým vedenie na stranu hosťujúceho tímu zo Záhoria - 1:2. V 86. minúte zahodil veľkú príležitosť na ďalšiu zmenu skóre Černek, keď vysoko prestrelil Vózinhovu bránku. V 87. minúte Yao prihrával pred bránku a Trenčania loptu odvrátili prakticky v poslednej možnej chvíli. V nadstavenom čase peknú akciu vytvorili Fábry a Vlasko. Posledný menovaný bol pri snahe zakončiť faulovaný a hlavný rozhodca ukázal na biely bod. Pokutový kop s prehľadom premenil Vlasko, hoci jeho zakončenie opäť vystihol gólman Vózinha. AS Trenčín podľahol celku Skalice na domácej tráve o dva góly 1:3. Považania v práve zavŕšenom ročníku Fortunaligy nazbierali 36 bodov a skončili na celkovom desiatom mieste, päť bodov pred barážovým ViOn-om Zlaté Moravce. Skalica so 40-timi bodmi zakotvila na ôsmej priečke.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
7
MFK Ružomberok
32
12
11
9
43 : 31
47
8
MFK Skalica
32
10
10
12
38 : 38
40
9
Zemplín Michalovce
32
9
9
14
39 : 50
36
10
AS Trenčín
32
9
9
14
35 : 52
36
11
FC Zlaté Moravce
32
6
13
13
35 : 49
31
12
Tatran Liptovský Mikuláš
32
3
9
20
24 : 59
18

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele