2023-05-19 18:50:00
Kamión predbiehal aj keď
Kamión predbiehal aj keď videl, že oproti idú autá
Zdroj: ytb Krimi Plzeň

VIDEO: Takúto bezohľadnosť kamionistu nechcete zažiť

Už sme to tu spomínali: niekedy kamionisti využívajú právo silnejšieho. Pre slabších je to veľmi nepríjemné.

A v porovnaní so 40-tonovým kamiónom sa zdá byť slabší každý. Nuž, vodičské oprávnenie na kamión je asi ľahšie získať, než by malo, pretože takéto video nie je ojedinelé a je len veľké šťastie, že sa v tomto prípade nikomu nič nestalo.

Video pochádza z Česka, konkrétne z cesty I. triedy medzi obcami Horšovský Týn a Draženov. Cesta je jednou z hlavných trás medzi Plzňou a Nemeckom a vedie prevažne mimo obcí po mierne kopcovitom teréne. Rovné úseky poskytujú veľký rozhľad, obzvlášť z kabíny kamióna. Kabína kamióna je zárukou výhľadu do diaľky, no nie je zárukou odhadu a skúseností ako vyplýva z nasledujúceho videa. 

Vodič jedného kamiónu predbiehal druhý a to aj napriek tomu, že mal výborný výhľad vpred a videl prichádzajúce vozidlá. Rovný úsek cesty mu neposkytoval dostatok priestoru na predbehnutie relatívne rýchlo jazdiaceho kamióna č. 1, no to mu nebránilo v tom, aby to skúsil. Podľa hesla: veď zabrzdia, alebo skočia do pola, vyrazil a svoj manéver dokončil aj napriek tomu, že "pomôcť" mu museli všetci - nielen vodiči prichádzajúcich áut.

Nepochybne má kamión významnú úlohu v našej ekonomike, no takéto predbiehanie veru nie je v súlade so zdravým rozumom. Stačilo málo a incident mohol skončiť veľmi zle.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: YTB/Krimi Plzeň

Komentáre k článku


Stream naživo