Pochybné praktikyTOP

Na denníku Nový čas nebezpečné podvodné prípravky bez kontroly

Ohodnoťte článok

Denník Nový čas na stránkach www.cas.sk už opakovane zlyhával pri kontrole vlastného obsahu. Nedávno sme ukázali jeden z posledných prípadov, no v skutočnosti na cas.sk nemá zrejme nikto záujem premýšľať a kontrolovať, čo vydávajú, aj naďalej. Zásadný problém je, že pod svojou hlavičkou aj naďalej vydávajú nebezpečné články na nebezpečné neexistujúce objavy, zázraky a všelieky od neexistujúcich lekárov, z neexistujúcich výskumov, neexistujúcich značiek z podvodných eshopov s neexistujúcimi sídlami, obchodnými podmienkami a reklamačným poriadkom. Niečo, čo by malo byť nereálne a nemožné, sa na Slovensku deje aj na najnavštevovanejších miestach internetu a nenájde sa nikto kompetentný, čo by si prečítal čo i len jediný odstavec. Plný bludov, šialeností, neexistujúcich faktov.

ČAS.sk články PR články

inzercia:

Paradoxom pritom je, že sa nachádzate na stránkach www.cas.sk, kde je plno investigatívcov, ľudí, ktorí by mali vedieť overovať informácie. Je predpoklad, že práve tu existujú ľudia, ktorých oslovujú nešťastní ľudia, sklamaní, podvedení. My sami dostávame takéto emaily týždenne aj celé desiatky. Sami vidíme len výnimočne v kópii aj práve emailové adresy cas.sk, a rôzne televízie, ale sú tam. My sami – hoax.sk – sme verejne prístupnou stránkou, neblokujeme obsah. Lenže nie sme jediní, čo na podvodníkov upozorňujú, takže buď je to slepota, hlúposť, alebo interné pravidlá nemiešať sa do obchodného oddelenia pre PR články. Takéto správy sú totiž platené, platí ich inzerent, nepochybne v plnej cene.

Platená správa – PR článok môže naozaj všetko?

Podľa toho, čo nám prezentuje cas.sk, akoby platená správa mohla všetko. Je nepochybné, že takýto článok je drahý. Cenníková cena za PR článok sa uvádza v cenníku cas.sk v cene 1600 EUR. Odkazy v článkoch sú počítané po 100 EUR za kus. Článok, ktorý by napísala priamo redakcia a „prepašovala“ mimo sekciu PR články medzi klasické články (poznáme občas ako označenie nie PR ČLÁNOK, ale ako ŠPECIÁLNY PROJEKT. Prípadné iné označenia sú nám neznáme) je už na individuálnej cene. Ide o nemalé sumy, ktoré sú schopní podvodníci investovať do cielenej reklamy na Facebooku, v reklamných kampaniach v samotnom Googli. Nemôže byť prekvapením lokálne investovanie do reklamy priamo na cas.sk.

Nešťastné projekty typu „vitamíny D3 zadarmo“ neškodia tak, ako prípravky podvodné, s vymyslenými vedcami, lekármi a kradnutými fotografiami zákazníkov. Zákazníci, ktorí vyskúšali a hodnotia, sú totiž u týchto podvodníkov vždy len kradnuté fotografie z iných webov, fór a fotobánk. Lekára, inštitúty, ani daných zákazníkov na Slovensku skrátka nenájdete. Nenájdete ani firmu, ktorá vám niečo predala. Zhoršenie zdravia po užívaní prípravku, alebo fatálne poškodenie, je tak chybou spotrebiteľa. Ak prídete o pečeň, nájsť vinníka, zodpovednú firmu, bude nemožné. Priam doslova.

Za posledné dva týždne slušná nálož fejkov

Za posledné dva týždne nachádzame na cas.sk v sekcii PR správ zaplatených niekoľko nebezpečných prípravkov. Nasledovný zoznam je tu uvedený pre poriadok a nie ako navádzanie na kúpu. Nákup neodporúčame, neodporúčame ani čítať obsah so záujmom a varujeme pred presvedčením, že toto funguje. Opakovane nám do redakcie píšete emaily, že chcete kúpiť konkrétne prípravky pred ktorými varujeme. A napriek varovaniu, posielate osobné údaje s požiadavkou na zaslanie jedného či dvoch balení. Napriek tomu, že na našich stránkach nenájdete ani jedinú podpornú a pochvalnú vetu k účinkom a sľubom. Preto prosíme, neklikajte na odkazy s pocitom, že niečo z ich obsahu odporúčame.

Lámanie vlasov s Hemply Hair Fall Prevention

https://www.cas.sk/clanok/2777913/uz-ziadne-lamanie-a-vypadavanie-vlasov-prelomova-liecba-je-teraz-k-dispozicii/

  • Nehorázny podvod plný nakradnutých fotografií.
  • Zmienky o slovenskom vedcovi, čo objavil novú metódu – klamstvo. Vo výsledku nejde o žiadneho vedca a ani Slováka
  • Žiadna zmienka o názve prípravku. Až po kliknutí sa objaví falošná stránka, neexistujúci magazín pred prevádzkovateľa, kde údajná Eva Burešová, odporúča nákup.
  • Neznámy neexistujúci zázrak na rast vlasov sa volá Hemply Hair Fall Prevention Lotion a vraj zostáva 21 balení, o chvíľu posledné 4 a po obnove stránky opäť 21 balení.
  • Na stránke sa objavuje šialené zavádzanie, nelogický text, vymyslené informácie o účinkoch, ale aj o ľuďoch.
  • Plne ilegálny predaj, ktorý kašle na to, čo hovoria zákony o tom, čo všetko má dostať zákazník po stránke právnej a informačnej.

Koniec éry bolesti kolien

https://www.cas.sk/clanok/2753363/koniec-ery-bolesti-kolien-revolucna-metoda-slovenskeho-profesora-velmi-rychlo-odstranuje-bolest-a-obnovuje-plnu-schopnost-kolena-za-28-dni/

  • Staré známe fotografie, ktoré nemajú nič spoločné s tým, čo tento podvod prezentuje.
  • Priamo v článku sú uvedené šialené bludy, ale nie názov prípravku.
  • Spomína sa profesor Dávid Janko, ktorý pritom neexistuje. Po kliknutí na odkaz dole sa ale objaví falošná stránka bez prevádzkovateľa s nechutnými klamstvami, fotografiami ľudí, ktorí len nedávno uvádzali svoje skúsenosti s vyliečením hluchoty cez iný podvodný príprav. Rovnaké tváre s inými menami dnes hlásia nové účinky. Stránky uvádzajú profesora s menom Prof. Richard Mikle, pritom fotografia z fotobanky.
  • Názov prípravku je Kneeactive pro
  • Znova zostáva 21 balení, po čase ukazuje menej a menej. Po refreshi (obnovení či F5, akokoľvek chcete) stránok je tam opäť 21 balení. Nátlaková praktika pre rýchly neuvážený nákup.
  • Opäť ilegálny predaj a ignorancia platných zákonov.

Lekári sú šokovaní rýchlosťou novej liečby chudnutia

https://www.cas.sk/clanok/2737047/lekari-su-sokovani-rychlostou-novej-liecby-chudnutia/

  • Liečba chudnutia…. ehm, a lekári sú šokovaní? Titulok o tom, že sú lekári šokovaní, sa objavuje na internete už viac ako desať rokov. Mysleli by sme, že už prestal zaberať, no práve naopak. Účinný je stále.
  • Slávna pani Eva Malíková uvádzaná ako spokojná zákazníčka. Opakujú toto meno pri každom možnom prípravku.
  • Vraj zdravotnícki zamestnanci v Bratislave a vraj hĺbkový výskum na Bratislavskej univerzite priniesli poznatky. Aké? Aká Univerzita? Všetko, čo v článku zaznie je podvod, ktorý nekorešponduje s tým, kam vás odkaz pošle. Aj tam sú lekári, odborníci, výskumy všetko jeden šialený podvod plný klamstiev, vzájomne nesediacich informácií a bludov.
  • V článku sa uvádza LIPO-komplex aj vymyslená pani Denisa Jankovičová. O nej už ale nepadne ani slovo, rovnako o LIPO-komplex. Po odkaze sa totiž dozviete, že ide o prípravok Prolesan Pure
  • Znova všetky podvodné praktiky.
  • A znova ide o ilegálny predaj, ktorý ignoruje zákony SR.

Toto je koniec obezity na svete

https://www.cas.sk/clanok/2739351/toto-je-koniec-obezity-na-svete-traja-mladi-hrdinski-vedci-zachrania-ludstvo-pred-obezitou-zadarmo/

  • Primitívne titulky týchto podvodníkov nie sú ničím zvláštne. Titulok láka na to, že schudnúť môžete zadarmo, ale reálne zadarmo nedostanete absolútne nič. Po kliknutí na odkaz v článku sa dostanete na podvodné falošné stránky, kde sa akosi zámerne zabudne na to, že máte niečo dostať zadarmo.
  • Všetky fotografie sú kradnuté, pôvodne nemajú s prípravkom a článkom, či Slovensko nič spoločné.
  • Absolútne celý text je šialený nezmysel plný klamstiev a bludov, ktoré nemajú ani hlavu ani pätu.
  • Znova čítame o zmienke o troch študentoch, z ktorých je údajne jedna Slovenska. Celý vymyslený príbeh týchto podvodníkov sme opakovane už rozoberali. Avšak pozor, teraz prinášajú tri nové tváre a pomenili aj počet Slovákov v tíme. Teraz je to (vzhľadom akoby z Kolumbie či inej krajiny) Martin Guin vraj 18 ročný Slovák, o rok staršia Anna Čolková a nejaký mladý „priznaný“ Japonec. Podvodníci zabudli dodať, že ide o fotografie z fotobanky. Vytvárajú ďalších údajných odborníkov, ktorí majú byť garantmi odbornosti a skúsenosti. Jej fotografia je v rovnakom článku 2x za sebou, čo ani nedáva logiku.
  • Z tohto článku vedie link na podvodný web a práve tam sa znova ocitáme stránke Prolesan Pure a na pôvodnej konštalácii údajných troch študentov. Fejkový článok zabudol, koho používal – pôvodné fotografie tých predošlých mladých ľudí, kde je za Slovenku považovaná len jedna fotobanková modelka.
  • Znova sa odohráva ten istý scenár, klamstvá, podvodný predaj, ignorancia zákonov.

Stačí 30 sekúnd denne a budete mať zdravé vlasy

https://www.cas.sk/clanok/2746859/staci-30-sekund-denne-a-za-21-dni-mozete-ziskat-huste-silne-a-zdrave-vlasy/

  • Podvodníci tentoraz siahajú p téme vypadávania vlasov a obnovy vlasového porastu
  • Znova nakradnuté fotografie z iných stránok, ktoré kolujú celé roky.
  • Falošné tvrdenia, celý domotaný text omieľajúci argumenty, čo to je, ale neoznamujúci, ako sa to volá. Podvodníci nemôžu riskovať, že by pre názov prípravku získal článok menej dôvery. Dozviete sa ho až po kliknutí na odkaz.
  • V článku je uvedená vetička „Pre našich čitateľov…“ v ktorej sa pokúšajú dostať menej skúseného čitateľa správ cas.sk do pocitu, že cas.sk ponúka „svojim čitateľom“. Takéto tvrdenie je nebezpečné pre cas.sk a je prekvapivé, že ani tu netrklo žiadnemu kontrolórovi, že to môže byť problém.
  • Na falošnom fingovanom webe sa nachádza znova prof. Eva Burešová, ktorá pritom neexistuje. Fotobankové foto a tiež niekoľko fotiek spokojných zákazníkov, ktorí od Estónska po Portugalsko vždy pod iným menom oznamujú „spokojnosť a chválu“.
  • Znova ide o neznámy predražený šmejd nejasného zloženia a pôvodu s názvom Hemply Hair Fall Prevention Lotion
  • Nakoniec, ani v tomto prípade nejde o výnimku. Podvodné jednanie, ilegálny predaj, ignorancia zákonov, žiadne sídlo… obohratá platňa.

Upozornenie na záver

Tento článok nepoškodzuje žiadnu značku. Čítajte s porozumením. Cieľom článku je varovať pred hrozbami. Je nemysliteľné očakávať, že takéto zistenia majú zostať nepovšimnuté. Dôležité varovanie varuje pred vážnymi problémami, vážnym až fatálnym zlyhaním a ohrozením nie len na strane zdravia spotrebiteľa.

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
3
Šťastný
3
Milujem to
1
Nie som si istý
0
Hlúposť
0
Šéfredaktor portálu HOAX.SK a jeho súčasť od roku 2012. Nadšenec Hviezdnych vojen, cyklistiky, streľby, potápania, ale aj bezpečného pohybu v online priestore. Bývalý učiteľ informatiky, v súčasnosti vyhľadávač problémov a autor viacerých tém o internetovej bezpečnosti.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Pochybné praktiky

    Komentáre sú ukončené