U mužov je pomerne častým javom, že chcú čo najrýchlejšie pribrať – hmotnosť aj svaly. U žien ide skôr u menšinu. Kedy je teda vhodné zaradiť gainer do jedálnička?

Zvýšite kalorický príjem

Ženy, ktoré majú rýchly metabolizmus, rýchlo chudnú. Najmä, ak sa snažia nabrať svalovú hmotu, môžu mať problém. Vtedy je dobré vybrať si efektívny gainer, ktorý zohráva úlohu pri navýšení kalorického príjmu. Počas dňa tak nemusíte jesť niekoľko porcií, najmä ak nie ste hladná. Gainer dostať zvyčajne vo forme prášku, ktorý rozpustíte vo vode. Pri výbere gaineru je veľmi dôležité zvoliť ten so správnym množstvom kalórií, aby ste sa vyhli neželanému naberaniu tukov.

Ilustračné foto
Zdroj: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Dodáte telu aj iné látky

Vedeli ste, že kvalitné a dobre spracované gainery obsahujú napríklad aj kreatín? Kreatín je aminokyselina, ktorá dodáva svalom energiu - vďaka tejto látke dokážete cvičiť lepšie a dlhšie. Predáva sa aj ako samostatný doplnok stravy, ak však potrebujete gainer, môžete si vybrať taký, ktorý obsahuje aj kreatín. Ako sa hovorí – zabijete dve muchy jednou ranou.

Okrem sacharidov, potrebných proteínov a kreatínu, obsahujú mnohé gainery aj vlákninu. Pri výbere si dajte pozor na správne zloženie. Je dôležité, aby gainer nebol plný jednoduchých pridaných cukrov. Najlepšie sú tie, ktoré sa prirodzene vyskytujú. Ak bude výrobok zároveň bezlepkový, našli ste ideálny gainer.

Aj s gainerom môžete zostať štíhla

Gainer síce podporuje priberanie, ale nepodporuje vznik obezity. Gainery sú totiž zložené z tzv. „diétnych“ tukov. Vďaka nim sa nemusíte obávať, že by sa vaša hmotnosť v priebehu mesiaca zdvojnásobila. Ak teda máte problém s pribratím, gainer je skvelým riešením.

Pozitívom na tomto doplnku je aj to, že ho môžete užiť kedykoľvek počas dňa. Ak sa práve chystáte cvičiť, nezabudnite si vodu, športovú obuv a kvalitný gainer. Ak však máte napríklad oddychový deň, gainer môžete užiť aj ráno alebo poobede. Je známe, že má pozitívny účinok aj na regeneráciu, preto ho určite v deň oddychu nevynechajte.

Aj vďaka gaineru dokážete nabrať na váhe a stále pri tom budovať svaly. Pri výbere si však vždy prečítajte aj recenzie ostatných zákazníkov. Tak najlepšie dostanete prehľad o tom, ako tento doplnok chutí a či skutočne robí to, čo má.