Dobré noviny
VIDEO: Zachránil životy svojich spolužiakov. Keď vodička autobusu stratila vedomie, malý školák neváhal
Martina Halúsková
Martina Halúsková

VIDEO: Zachránil životy svojich spolužiakov. Keď vodička autobusu stratila vedomie, malý školák neváhal

Hrdina Dillon
Hrdina Dillon — Foto: Reprofoto Facebook/Warren Consolidated School District, Facebook/Ireta Marie

V štáte Michigan zabránil malý chlapec katastrofe, keď zastavil nekontrolované vozidlo po tom, ako vodička autobusu stratila vedomie.

V momente, ako si všimol, že niečo nie je v poriadku, vyskočil zo sedadla a utekal k volantu. Opatrne stúpil na brzdu a zabránil tak najhoršiemu. Americký školák Dillon Reeves sa zachoval hrdinsky a zachránil všetky deti v autobuse po tom, ako jeho vodička omdlela. Informuje o tom portál Good News.

Situáciu vzal do vlastných rúk

Na svojho žiaka je teraz škola z amerického mesta Warren právom hrdá. Preukázal odvahu a guráž, za čo dostal svoje prvé veľké vyznamenanie. Vedel, čo má robiť a nebál sa pohotovo a rýchlo konať. Nečakal na nič a preto si zaslúžil titul hrdinu.

„Mimoriadny prejav odvahy a zrelosti,“ opísal skutok chlapca školský inšpektor Robert Livernois. Na videu je zachytené, ako vodička autobusu stráca vedomie a siedmak Dillon neváha. Uteká k nej a inštinktívne sa ujíma volantu.

Zachránil svojich spolužiakov

Na brzdu stúpa pomaly, keďže autobus je plný ľudí. Následne chlapec zakričal svojim spolužiakom, aby volali pomoc na číslo 911. Zároveň sa mu podarilo zastaviť vozidlo, ktoré smerovalo do protismeru.

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/ireta.marie/posts/pfbid02iH8zBE5sWB6k6EGVVoGGJBUzpDGpvWQvo1puana1hmjRuDGBBE5YUWRR9GG3nDYwl

Pri odovzdávaní ocenenia bola na svojho syna hrdá aj jeho mama Ireta: „Urobiť niečo takéto... napĺňa to moje srdce. Srdce mi zoviera už vtedy, keď si znova pozerám to video. Ten pocit hrdosti nedokážem ani opísať. Som naňho nesmierne pyšná.“

Už ste čítali?