Pochybné praktikyTOP

Podvodníci s LIPO-komplex (Prolesan Pure2) priamo na cas.sk

Podvodníci s LIPO-komplex (Prolesan Pure2) priamo na cas.sk
5 (100%) 1 hlas[ov]

Na stránkach denníka CAS.sk sa medzi zaplatenými reklamnými správami objavil článok o údajnom šoku pre lekárov. Článok, ktorý propaguje prípravok LIPO-komplex na chudnutie. Možno sú podľa titulku lekári zhrození, hoci ide o vymyslených neexistujúcich lekárov, no my sami sme zhrození debilným obsahom, ťažko pochopiteľnou gramatikou, artikuláciou písaníého slova, logikou slov, viet, spojení a absurdnosťou výmyslov, ktoré si šialenec stojaci za obsahom vôbec dovolil.

ČAS Lipo reklama článok, podvodníci

inzercia:

Podvodníci rozsiahlej siete podvodných stránok s falošnými liekmi a zázrakmi na chudnutie presiahli už dávno až do priestoru skutočných etablovaných médií. Vidíme to na inzertnej stránke Eurotelevízie s liekmi a lekármi, či príbehmi o vyliečení z rôznych diagnóz, ktoré je zrejme pre posudzovateľov inzercie ťažké vyhodnotiť a odhaliť. Podobne je to zrejme aj na cas.sk, kde sa objavuje takýto článok. Že je nehorázne absurdný a nebezpečný svedčí aj fakt, že vo výsledku nemá žiadne posolstvo. Vytvára dojem len s vymyslenými menami a tvrdeniami, akoby bola objavená skutočná metóda chudnutia. Veď „o tom písali na Novom čase“, argumentuje pre podaktorých zrejme podvedomie, alebo plné vedomie. problémom je, že bežný čitateľ nezíska z článku informáciu, že ide o klamstvo, alebo hrozbu.

ČAS Lipo reklama článok, podvodníci

Držte sa, toto bude jazda! LIPO-komplex je… Prolesan Pure

Nuž poďme sa baviť a zhrnúť si celý problém. Do priestoru CAS.SK prenikol podvodník, ktorý nám je už nejaký čas známy svojimi falošnými webmi, tvrdeniami, vymyslenými drístami o objavoch, výsledkoch, spokojných zákazníkoch. Vykradnuté stránky o chudnutí príbehov ľudí, ktorí sa dali na cvičenie a po mesiacoch driny schudli, zneužijú šmejdi, ktorí tvrdia, že novú postavu ich zákazníčka získala za pár týždňov bez cvičenia, len s prijímaním tabletiek zázraku XY. Niečo sa vám na tom nezdá? Náklady na prípravu podvodného webu s vymyslenými lekármi sú pár hodín práce a sťahovania fotiek, či splietania jedno cez druhé, čo cez translator spôsobí ešte brutálnejšiu skomoleninu. Náklady na skutočný výskum a výrobu skutočných prípravkov sú počítané v miliónoch. Rýchlejší a pre páchateľov reálne bez rizík je zisk istý v tom prvom prípade.

  • Po kliknutí na odkaz v článku sa dostanete na stránky, ktoré používajú UTM kód na vyhodnotenie úspešnosti kampane na Novom čase. Celý odkaz tak znie  wiseandhealthyacademy.com/421/pparue2/?aid=620076&ac=article_novycas&cid=1-slimbro_article&frm=1 (neodporúčame návštevu)
  • Zobrazí sa vám pomerne známa stránka. Poznáme ju už veľmi dobre a naši pravidelní čitatelia rovnako tak. Vymyslený príbeh o troch študentoch, pričom jeden z nich, najčastejšie to americké dievča, je vraj Slovenka Eva Kollárová. Traja študenti vedci, vraj niečo objavili, niekto za to sedel, lebo odhalil veľké utajované tajomstvo. Nie tak dávno bol presne rovnaký vizuál na podvodnej stránke predávajúcej šmejd s názvom Prosoletic a taktiež šmejd na chudnutie Natural Slimin.

prolesan pure a traja študenti, slovenka Eva Kollárova

  • Hneď ako prvý prípad, kde údajne prípravok zabral, je pritom fingovaná slávna fotografia, ktorá nie je skutočná. Ide o fotomontáž, ktorú sme už rozoberali nedávno pomerne dostatočne. (dočítate sa tu)
  • Nikde na tejto stránke však nespomínajú LIPO-komplex, ale rovno prípravok Prolesan Pure (starší článok o podvodnom prípravku a sľubovaných účinkoch tu alebo tu).
  • Každý jeden zákazník, čo vám tam vybieha s príbehom o tom, ako schudol a ako mu zachránili osobný život… je kradnutá fotografia, vymyslené meno a vymyslený príbeh.
  • Rovnaké drísty majú rovnakí podvodníci v iných jazykových mutáciách, s inými menami, rovnakými fotkami a len translatorom prebehnuté tvrdenia o účinkoch.
  • Akákoľvek recenzia, čo by potvrdzovala účinky PROLESAN PURE alebo PROLESAN PURE2 sa nachádza na fingovanom webe, odchytenej doméne s nejakým „zdravie“ či „kozmetika“ kľúčovým slovom, prípadne niečím zo zahraničia. Žiadna skutočná fungujúca stránka s históriou, kontaktom, redakciou a prevádzkovateľom.

Verdikt a varovanie

Niekto sediaci v kanceláriách CAS.SK by si zaslúžil za ucho. Za ohrozovanie verejnosti sprístupnením a za prienik podvodných stránok bližšie k bežným človekom. Za poškodzovanie značky CAS.SK, znižovanie dôveryhodnosti obsahu a možno aj za to, že vôbec nekontroloval obsah článku, ktorého autorom musí byť cvičená opica pod vplyvom omamnej látky.

Odporúčame za žiadnych okolností nevenovať obsahu podvodných stránok čas a pozornosť. Opakovane nás oslovujete až v momente, keď prípravok máte doma a neviete ho vrátiť. Neustále riešime fakt, že podvodníci nemajú záujem riešiť reklamácie a je mimoriadne náročné domáhať sa vrátenia peňazí. O to viac, ak máte šťastie na častý prípad arogancie, nechutnej vulgárnosti zo strany akejsi prapodivnej zákazníckej linky a pána na druhej strane. Vaše príbehy k nám prichádzajú zväčša až keď si zákazník uvedomí problém.

Že prípravok nefunguje, prípadne že poškodzuje a zhoršuje zdravotný stav, alebo len máte pochybnosti. Aj preto stále opakujeme výzvu k mladším, aby boli obozretní k správaniu svojich rodičov a starých rodičov, ktorí sú najčastejšími obeťami týchto podvodníkov a šmejdov. Už dávno to nie sú kultúrne domy a týpek s umením reči pred zmanipulovaným davom s „výhodnou ponukou hrncov, prikrývok a masážnych podložiek, bez ktorých nemôžete prežiť dôstojnú starobu!“.

Upozornenie a vymedzenie na záver

v článku sa objavuje hodnotenie „podvodné“ a „falošné“ na základe podložených informácií. Článok obsahuje aj screenshoty a zachytený stav k 5.5.2023 k ranným hodinám. Účelom tohto článku nie je poškodiť cas.sk, ale upozorniť na veľmi vážne ohrozenie bezpečnosti verejnosti sprístupnené na bežnom navštevovanom a prístupnom mieste bez potrebných varovaní o reálnej hrozbe. Ďalším účelom nášho článku je upozorniť na aktuálnu hrozbu, ktorá hrozbou v plnej miere je. Bolo by nemysliteľné z našej strany očakávať, že takémuto prípadu budeme tlieskať a sledovať ho s pukancami v ruke. Ide o hrubé zlyhanie v snahe overovať informácie, ktoré pod hlavičkou loga konkrétneho média vychádzajú von, bez ohľadu na to, či je článok vybavený plackou „PR ČLÁNOK„. Zbavenia sa zodpovednosti v takomto prípade je neprípustné a neospravedlniteľné.

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
0
Šťastný
0
Milujem to
0
Nie som si istý
1
Hlúposť
0
Šéfredaktor portálu HOAX.SK a jeho súčasť od roku 2012. Nadšenec Hviezdnych vojen, cyklistiky, streľby, potápania, ale aj bezpečného pohybu v online priestore. Bývalý učiteľ informatiky, v súčasnosti vyhľadávač problémov a autor viacerých tém o internetovej bezpečnosti.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Pochybné praktiky

    Komentáre sú ukončené