Bruschetta

Bruschetta so šťavnatým kuracím mäsom a sviežou salsou

Bruschetta, opečený alebo zapečený krajec chleba, ochutený cesnakom a doplnený o rôzne ďalšie ingrediencie ako zelenina, či mäso, je o čosi vznešenejšie a bohatšie jedlo ako naše hrianky s nejakými nátierkami (aj keď ani nad tými nelámeme palicu, aj tie sú parádne). Je to veľmi jednoduché, ale ako to už pri jednoduchosti obyčajne býva, parádne jedlo.

Viete si ho pripraviť doslova za pár minút a navyše z ingrediencií, ktoré máte práve po ruke. Krajec dobrého chleba sa, pravdepodobne, nájde takmer v každej domácnosti a vaša chladnička určite obsahuje niečo, čo sa ako obloha bruschetty dá použiť tiež. Bruschettu si opečiete tak na panvici ako aj na grile, či za pomoci toastovača. My tu dnes pre vás máme recept na Bruschettu so šťavnatými kuracím mäsom a sviežou salsou.

Keď sa nás z Coca-Cola opýtali, aký je náš recept na kúzlo, nemuseli sme príliš dlho premýšľať. Podľa nás je to jednoduchosť. Presne tým sa riadi aj naša obľúbená talianska, resp. stredomorská kuchyňa vo všeobecnosti. Jednoduché, ale čerstvé a kvalitné ingrediencie, svieže kombinácie a ľahký postup. Bruschetta s kuracím mäsom a sviežou salsou všetky tieto predpoklady do bodky spĺňa. Pripraviť si toto jedlo je hračka a navyše záležitosťou niekoľkých minút. Nuž a to pravé kúzlo získa keď si ho vychutnáte v spoločnosti rodiny a priateľov, takže ideálne párty jedlo. My už sa nevieme dočkať leta a všetkých tých stretnutí a párty, proste spoločnosti ľudí, ktorých máme radi a oni majú radi nás. Ľadovo vychladená Coca-Cola kúzelné momenty vždy  správne doplní.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Coca-Cola

 

kosik

Bruschetta so šťavnatým kuracím mäsom – budete potrebovať (1 porcia):
1 ks kuracích pŕs s kožou
1 krajec dobrého chleba
menšiu kocku masla
pár vetvičiek tymiánu
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
mletú rascu
na salsu:
paradajku
cibuľu
jarnú cibuľku
farebnú papriku typu BELL
šalátovú uhorku
bazalku
oregano
olivový olej
trochu citrónovej šťavy
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
mixovaný listový šalát, majonézu, balsamico, parmezán

A takto na to:

Sviežu salsu vytvoríte jednoducho. Zeleninu narežte na menšie kúsky, pridajte k nej olivový olej, na drobno nasekané bylinky, soľ, korenie a dochuťte aj trochou citrónovej šťavy. Schválne neuvádzame presné množstvá zeleniny, ideálne ak si vytvoríte vlastný pomer, my používame zo všetkého zhruba rovnaké množstvo po nakrájaní.

Kuracie prsia dobre osoľte a okoreňte mletým čiernym korením a rascou. Na rozpálenej panvici mäso z oboch strán (najprv stranou s kožou) opečte do zlatista na oleji. Mäso potom preložte do pekáča a nechajte piecť v rúre pri teplote 160 °C cca 12 až 15 minút, podľa veľkosti jednotlivých kusov. Samozrejme, ideálne je pomôcť si sondou. Do mäsa zapichnite teplomer a pri 75 stupňoch bude mäso zdravotne nezávadné a tak akurát šťavnaté. Vyberte ho a nechajte chvíľu odpočívať.

Na výpeku po kurati opečte z oboch strán chlieb. Hrianku potom potrite cesnakom, pridajte majonézu, listový šalát dochutený olivovým olejom, trochou citrónovej šťavy a soľou, plátky kuracieho mäsa, navrch pridajte salsu, dozdobiť tiež môžete balsamicom a hoblinkami parmezánu.

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

 

Enter amount (EUR)