Cestovanie

Na piatich linkách na Záhorí bude premávať cyklobus

"Tri linky sa začínajú v Malackách a dve v Bratislave. Linky premávajú do Borinky, Vysokej pri Morave, Suchohradu, Borského Sv. Jura a Bílkových Humeniec."

TASR, 28. apríla 2023 12:28
Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

V sobotu 29. apríla začnú v Bratislavskom a Trnavskom kraji premávať cyklobusy. Regionálne autobusy vybavené nosičmi bicyklov budú po vybraných destináciách Záhoria premávať počas víkendov.

Rozšírená víkendová preprava šiestich bicyklov cyklobusmi na trasách vybraných regionálnych autobusových spojov dopĺňa štandardnú možnosť prepravy maximálne dvoch bicyklov v priestore vyhradenom pre kočíky alebo invalidné vozíky na všetkých regionálnych spojoch, ktorá je počas sobôt, nedieľ a sviatkov bez časového obmedzenia.

"Kombinované cestovanie autobusom a bicyklom je pozitívnym trendom, ktorého obľuba medzi cestujúcimi postupne rastie. Očakávame, že ponuka víkendových regionálnych spojov vybavených cyklonosičmi si počas nadchádzajúcej sezóny nájde nových fanúšikov, a preto sme rozšírili počet autobusov s touto doplnkovou výbavou," uviedol hovorca spoločností Arriva na Slovensku Peter Stach.

Tri linky sa začínajú v Malackách a dve v Bratislave. Linky premávajú do Borinky, Vysokej pri Morave, Suchohradu, Borského Sv. Jura a Bílkových Humeniec.

Službu zabezpečuje dopravca v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom ako objednávateľom verejnej dopravy v rámci Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK).


Komentáre