Brokolicová polievka

Brokolicová polievka s čedarom

posted in: Polievky, Recepty | 0

Polievky varíme každý deň. Dostali sme sa ale do začarovaného kruhu a počas zimného obdobia sme dookola varili husté desiatové polievky zo strukovín alebo polievky zo zemiakov, kapusty a údenín. Zažiadalo sa nám trochu zmeny a s prebiehajúcou jarou aj trochu sviežosti. Uvarili sme brokolicovú polievku s čedarom (cheddarom) a o recept sa, samozrejme, veľmi radi podelíme.

Čedar sa v polievke krásne rozpustí a dodá jej príjemnú chuť. Je to v podstate krémová syrová polievka so zeleninou a zeleninu môžete sezónne obmieňať. Vyberajte rôznofarebnú zeleninu, aby hrala všetkými farbami. Nebojte sa použiť špargľu, či paštrnák. A nezabudnite si do misky s horúcou polievkou nasypať ešte slušnú dávku kvalitného čedaru. Takáto brokolicová polievka sa rýchlo stala našou obľúbenou.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

 

kosik

Na brokolicovú polievku s čedarom budete potrebovať (4 porcie):
1 šalotku
2 mrkvy
300 g brokolice
50 g masla
2 strúčiky cesnaku
1 čajovú lyžičku drvenej rasce
1 liter zeleninového vývaru
300 ml plnotučného mlieka
120 g čedaru
soľ a čierne mleté korenie
štipku muškátového orieška

A takto na to:

Rozpustite maslo a zľahka na ňom orestujte na drobno nakrájanú šalotku, mrkvu a brokolicu. Pridajte na drobno nakrájaný cesnak, soľ, čierne mleté korenie, drvenú rascu a chvíľu zeleninu duste. Zalejte zeleninovým vývarom a varte, dokým zelenina nezmäkne.

Na záver pridajte do polievky nastrúhaný čedar, mlieko, finálne dochuťte soľou, čiernym korením a štipkou muškátového orieška. Podávajte s nastrúhaným čedarom. Brokolicová polievka s čedarom si priam pýta krutóny, či čerstvý domáci chlieb.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

 

Enter amount (EUR)

 

Vaše komentáre