Internetové podvody

Falošní lekári a falošné stránky na zázrak na chrbát, BSP Corrector

Ohodnoťte článok

Nechutné klamstvá o boľavom chrbte a riešeniach na falošnom magazíne VOX od údajnej spoločnosti VOX media v skutočnosti sídlia na stránke spagetlink.com. Tie znejú asi tak dôveryhodne, ako výhra 2 milióny dolárov vo Facebook lotérii, ktorá nás čakala dnes už piatykrát za sebou v emailovej schránke. Falošný email propaguje BSP Corrector, akýsi zázrak na vyliečenie bolestivej chrbtice. Niečo, čo si na eBay kúpite za pár šupov, podvodníci predávajú za drahšie. Ba čo viac, oni oproti tomu na eBay ponúkajú aj úžasný príbeh o výskume, o zavedení, o úspechu, úspešnosti a ešte majú aj mená lekárov.

BSP Corrector

inzercia:

V skutočnosti je však všetko pozlátko vymyslené, výskum nebol žiaden a ani jeden zo zobrazených lekárov neexistuje. Samotný BSP Corrector zázrak na chrbát je tak lacným šmejdom, ku ktorému podvodníci vytvorili falošný príbeh, aby pôsobil dôveryhodne. A zaberá to. Len dnes sme totiž riešili neuváženú objednávku dôchodkyne, ktorú zaujalo, ako lekár odpovedá na otázky. To, že je v texte podivná slovenčina, ako aj iné negatíva a podozrivé vlastnosti podvodu si nevšimla.

BSP Corrector vám nedá nič, len zoberie

Tvrdiť, že nepotrebujete profesionálov a lekárov, lebo je na trhu šmejd BSP Corrector, by si zaslúžilo byť trestné. Trestné by malo byť vytvorenie falošného lekára z fotografie niekoho iného, vymyslenie mena a špecializácie. Takéto informácie môžu motivovať ľudí nakupovať, ak sa vyjadruje k téme odborník. To, že odborník neexistuje ale bežný človek nemá možnosť zistiť bežnými spôsobmi. BSP Corrector sľubuje zázraky. Magazín VOX síce spomína inečo o tom, že si môžete objednať túto pomôcku, no nie každý si možno v prvý moment všimne, že sa nachádzate stále na rovnakej doméne. Stále na spagetylink.com, kde sa zmení len logo a zdanlivý dizajn. Stále ste však na stále tom istom webe.

  • Podvodníci tu prezentujú falošné komentáre rôznych ľudí so skopírovanými fotografiami ľudí z iných stránok. Sami komentár nepridáte.
  • Ani jeden z webov neexistuje, nemá žiadnu históriu
  • Ak si chcete pozrieť prevádzkovateľa, alebo kontakt, tieto odkliky sa len tvária ako odkliky, no ide o neklikateľný neotvoriteľný text. Podvodný web jeden aj ten druhý – údajný eshop, majú veľmi stručný zdrojový kód
  • Lekári o r Milan Skotnický, reumatológ s 26 ročnými praktickými skúsenosťami, neexistuje.
  • Rovnako ako všetko, čo uvádzajú stránky prvé, aj tie druhé.

Dajte si pozor, chráňte svoje zdravie a peniaze. Sebe, aj svojim blízkym. Vyhnite sa spojeniu s podvodníkmi a nenakupujte nič, čo nebude možné vrátiť v prípade nespokojnosti. Stránky čokoľvek predávajú protizákonne. Neuvádzajú povinné identifikačné prvky, zavádzajú vymyslenými odborníkmi a zákazníkmi. Neposkytujú žiadne záruky k ničomu. BSP Corrector od tohto predajcu a jemu podobných určite nie je dobrý nápad.

 

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
1
Šťastný
0
Milujem to
2
Nie som si istý
0
Hlúposť
1
Šéfredaktor portálu HOAX.SK a jeho súčasť od roku 2012. Nadšenec Hviezdnych vojen, cyklistiky, streľby, potápania, ale aj bezpečného pohybu v online priestore. Bývalý učiteľ informatiky, v súčasnosti vyhľadávač problémov a autor viacerých tém o internetovej bezpečnosti.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Internetové podvody

    Komentáre sú ukončené