Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. apríla 2023, 14:30
Čas čítania 6:48
Jakub Paulík

Kulturistická legenda Sergio Oliva: aj Schwarzenegger sa oproti nemu cítil maličký. Po šichte v továrni 3 hodiny zdvíhal činky

ŠPORT KULTURISTIKA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Prezývku The Myth nedostal náhodou.

Pri úteku z komunistickej Kuby mohol prísť o život a ľahké to nemal ani v USA. Bral každú prácu, ktorá mu prišla pod ruku, a po 12 hodinách v továrni ďalšie 3 hodiny makal v posilňovni. Stal sa trojnásobným Mr. Olympia, no mnohé tituly mu ušli pre údajné politikárčenie a rasistickú porotu. Napriek všetkým ťažkostiam je Sergio Oliva jedným z najväčších kulturistov všetkých čias.

Prečítaj si tiež o slávnych osobnostiach kulturistky, akými sú Ronnie Coleman, Jay Cutler, Lou Ferrigno, Arnold Schwarzenegger či Franco Columbu. Ak ťa baví tento druh obsahu, podporiť ho môžeš ako člen klubu Refresher+.
Sergio Oliva
Zdroj: IFBB

Ako policajt zložil naraz 5 chlapov

Arnold Schwarzenegger mohol byť neporaziteľným v súťaži Mr. Olympia. Z 8 pokusov o získanie titulu sa stal 7-krát víťazom. Jediný, kto ho na súťaži dokázal poraziť, bol Sergio Oliva, prezývaný ako The Myth. 

Schwarzenegger vo svojej autobiografii Arnold: The Education of a Bodybuilder priznal, že predtým, ako sa proti nemu v roku 1969 postavil na pódium, predpokladal, že získa „len“ druhé miesto. „Bol taký obrovský, taký fantastický, v žiadnom prípade mi ani nenapadlo, že by som ho mohol poraziť,“ ospevoval Sergia Olivu.

Odporúčané
Veteráni kulturistiky kedysi a dnes (FOTO). Od posilňovne ich neodradil vek ani amputácia nohy Veteráni kulturistiky kedysi a dnes (FOTO). Od posilňovne ich neodradil vek ani amputácia nohy 3. decembra 2023, 16:30

Ten bol na kulturistickej scéne nielen legendou, ale aj vyvrheľom, pretože sa nebál obviňovať veľké organizácie zo zákulisného politikárčenia a rasizmu. Spravodlivosť mal v krvi aj ako policajt.

V zbore slúžil takmer 30 rokov a vďaka svojej gigantickej postave mal v uliciach veľký rešpekt. Poradiť si však vedel aj s odvážlivcami, ktorí sa na neho pustili v presile. Keď stál proti piatim problémovým chlapíkom, jedného po druhom zložil na zem, prezradil v rozhovore pre Bodybuilding.com.

Domov
Zdieľať
Diskusia