Rokfort v oblakoch - svetový unikát, ktorý ťa prenesie do sveta mágie a kúziel

Rokfort v oblakoch - svetový unikát, ktorý ťa prenesie do sveta mágie a kúziel
  • 10.04.2023
  • Michaela Kožáková

Spiaci Dumbledor, obrazy z Denného proroka, padajúce dopisy zo stropu ako v Rokforte – všetci milovníci kúzelníckej ságy Harry Potter môžu zažiť tú pravú magickú atmosféru na vlastnej koži. V malebnej obci Čavoj v okrese Prievidza totiž vyrástol svetový unikát.

Jakub Kovaliček, autor tohto jedinečného projektu, dokonale prepojil dva elementy – dom na strome a svet kúziel. Všetci fanúšikovia príbehov o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi musia určite pri pohľade na túto nezvyčajnú stavbu zatajiť dych. 

Dom Harry Pottera na Slovensku

Dom Harryho Pottera v Čavoji je umiestnený v objatí nádhernej prírody a hustých lesov. Čarovný drevený dom na strome srší kúzlom a magickou atmosférou zvonku i zvnútra.

Myšlienka zrealizovať túto unikátnu stavbu, ktorá nemá na Slovensku obdoby, vznikla z túžby vybudovať dom na strome, ktorý by bol niečím iný ako tie ostatné, ktoré už u nás máme. Autor projektu sa preto rozhodol prepojiť túto stavbu s Harrym Potterom. Ako svedčia reakcie a ohlasy ľudí na sociálnych sieťach, urobil veľmi dobre. Dom Harryho Pottera na strome okamžite vzbudil veľký záujem. 

Neprehliadni: Viktóriine záhrady a Čertova skala: Navštív najväčšie bludisko v strednej Európe

Harry

Zdroj: INSTAGRAM/micha.ella_art

Lietajúce sviečky a zlatá strela

Tematický interiér domčeka vás okamžite vtiahne do sveta fantázie a kúziel. Domčeku dominujú drevené motívy a masívne schodisko. Ozdobou celej stavby je špicatá strecha pripomínajúca obydlie obľúbeného správcu lesov, lúk a hájov, filmového Hagrida

Pri stavbe je pristavené lietajúce auto patriace Arthurovi Weasleymu. Na zábradlí sedí socha sovy Hedvigy a v interiéri nájdete desiatky kúzelných predmetov zo sveta obľúbeného čarodejníka, ako napríklad vlastnoručne vyrobený Nimbus 2000, mandragoru či prehadzovačku. 

Pozri aj: Najkrajšie rozhľadne na Slovensku: Vychutnaj si tie najúchvatnejšie výhľady

Harry

Zdroj: INSTAGRAM/zikudova_klara

Noc na Rokforte

Slovenský Rokfort je určený pre rodiny s deťmi, ako aj pre zaľúbené páry, ktoré hľadajú romantický pobyt v tichom, prírodnom prostredí. Kapacita ubytovania je štyri osoby. V dome na strome sa môžete ubytovať i počas zimných mesiacov. Nemusíte sa báť, že by vám v ňom bola zima. Domček je kompletne zateplený, nonstop zabezpečený, nachádzajú sa v ňom i kachle na drevo a plastové okná. 

Ak túžite po nezabudnuteľnom zážitku v „potterovskom štýle", pobyt v dome na strome si môžete zarezervovať priamo na oficiálnej stránke Rokfortu v oblakoch.

Rokfort

Zdroj: INSTAGRAM/sova_huhu

Harry

Zdroj: INSTAGRAM/micha.ella_art

Harry

Zdroj: INSTAGRAM/valikabraun

Harry

Zdroj: INSTAGRAMvalikabraun

Zdroj foto: úvodná koláž: INSTAGRAM/sova_huhu INSTAGRAM/micha.ella_art

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:47

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:47

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní