Prečo je jar ideálnym obdobím na dovolenku?

Jar (marec až máj) je veľmi príjemným obdobím na cestovanie po Európe, pretože vo väčšine krajín je mierne a príjemné počasie. Dni sú dlhšie a slnko svieti častejšie, takže je to ideálne obdobie na turistiku alebo návštevu miest pod holým nebom. Je to tiež vhodný čas na pozorovanie divokých kvetov a vychutnávanie si mestských záhrad a parkov. Na stránke eSky máte prístup k množstvu výhodných časovo obmedzených ponúk.

Často sa jar považuje za najkrajšie ročné obdobie, pretože vtedy začínajú kvitnúť rastliny a kvety po tom, čo počas zimy stratili listy. Krajina sa mení vďaka živej zeleni a farebným škvrnám, ktoré vytvárajú. Na celom kontinente sa krajiny oteplia, čo umožní cestovateľom poznávať pamiatky, chodiť na túry a objavovať prírodné krásy kontinentu podľa chuti bez toho, aby im bolo príliš horúco alebo príliš chladno.

Je to jedno z najpríjemnejších období a ročných období v Európe na cestovanie, bez množstva ľudí a front na vstup kamkoľvek, ale s príjemným počasím. Chladné počasie sa skončilo, kvety začínajú kvitnúť a v mestách sa môžete nadýchnuť jarnej radosti, pretože je koniec s mrazivou zimou. V tomto ročnom období si môžete kúpiť let do Európy a užiť si pohodovú dovolenku za prijateľné ceny.

Hoci ceny nie sú také nízke ako na jeseň, nie sú ani také vysoké ako v lete, takže môžete stráviť pohodovú dovolenku za relatívne príjemné ceny, navyše dni sú dlhšie, a tak máte viac času vychutnať si čarovnú jarnú krajinu a festivaly v Európe.

Ilustračné foto
Zdroj: Whitepress

Oplatí sa vycestovať do Španielska počas jari?

Keďže teploty začínajú stúpať a na oblohe sa postupne objavuje slnko, jar je ideálnym obdobím na návštevu Španielska. Táto krajina vám ponúka skvelé destinácie, kde môžete počas jari stráviť jedinečnú dovolenku. Či už dávate prednosť mestám plným kultúry a tradícií, miestam obklopeným nádhernou prírodou, alebo pôvabným, tichým mestečkám, ktoré ešte nie sú preplnené turistami, Španielsko bude pre vás ideálnym miestom na jarnú dovolenku. Stačí, aby ste si vyhľadali lety Bratislava, vybrali si termín a môžete ísť na vašu jarnú dovolenku do Španielska. Na stránke eSky môžete nájsť všetky letecké spoločnosti na jednom mieste. Tiež tam nájdete hotely, apartmány, hostely, penzióny, chaty ubytovne a iné.

Máte radi festivaly? Doprajte si jarnú dovolenku v Portugalsku

Ak vaše voľno pripadá na jarné mesiace a plánujete dovolenku, Portugalsko je výbornou voľbou. A to nielen kvôli zaujímavým pamiatkam a fascinujúcej prírode. V závislosti od regiónu môžete počas jari očakávať teploty okolo 18 °C.

Okrem kvitnúcich stromov a rastlín je jar v Portugalsku časom rôznych zábavných festivalov. Festival ibérskych masiek sa koná v hlavnom meste počas prvého májového víkendu. Počas tohto festivalu vychádzajú ľudia v maskách a kostýmoch do ulíc Lisabonu, aby oslávili historické a kultúrne väzby, ktoré medzi sebou majú portugalské a španielske regióny.

Ilustračné foto
Zdroj: Whitepress

Taliansko mimo sezóny?

Do Talianska je možné cestovať v každom ročnom období, len musíte presne vedieť, čo si chcete užiť (horúce alebo chladné počasie). Aké je ale ideálne obdobie na cestovanie do Talianska? Jar (od polovice apríla do konca mája) je ideálny čas na návštevu Talianska. Okrem príjemných teplôt sú totiž dni dlhšie a slnečnejšie a v tomto období sa prebúdza príroda a kvitnú stromy, čo dodáva krajine ešte viac krásy. Chladná zima a tma sa prebúdzajú do svetla so znovuzrodením farieb, zelene a kvetov.

Na záver môžeme tvrdiť, že Európa ponúka nádherné krajiny, ktoré sa oplatí navštíviť počas jari. Nielen kvôli farbám, ktoré nám jar ponúka, ale aj kvôli množstvu výhod, ktoré ponúka cestovanie mimo sezóny.