Fortuna liga - souhrn 3. kola nadstavby: Dunajská Streda si upevnila vedení

31.03.2023, 19:28, aktualizováno 02.04.2023, 21:29
Komentáře a souhrny

Dunajská Streda zdolala Žilinu a na čele tabulky má šestibodový náskok na Slovan Bratislava, jenž se rozešel bez gólu s Trnavou. Jednoho střelce na obou stranách nabídla strhující čtyřbranková remíza mezi Michalovci a Ružomberkem. Zlaté Moravce se doma rozešly smírně se Skalicí, ani jeden tým si tak výrazně nepomohl v boji o záchranu...

O titul

DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina 1:0

02.04.2023 19:30

Góly: 14. Ammar Ramadan

FC DAC 1904 Dunajská Streda v nedeľu večer zvíťazil v treťom nadstavbovom kole nad MŠK Žilina 1:0 (1:0) a zvýšil svoj náskok na čele tabuľky pred bratislavským Slovanom.

Zaujímavosťou zápasu bolo jeho brankárske obsadenie. Domáci Petráš prišiel na Žitný ostrov práve zo Žiliny, hosťujúci Slávik zas v minulosti pôsobil v drese DAC-u. V piatej minúte Kaprálik na pravej strane prešprintoval dvojicu hráčov Dunajskej Stredy, a krížnou strelou minul pravú tyč Petrášovej bránky.

V deviatej minúte Krstović centroval alebo strieľal z pravej strany. Slávik loptu skryl do rukavíc. V 14. minúte v 16-ke Krstovića nestihol dostúpiť Kopas. Najlepší strelec súťaže vystrelil k ľavej tyči. Slávik loptu vyrazil na nohu Ramadana, ktorý cez brániaceho Leitnera rozvlnil sieť - 1:0.

V 15. minúte zranený Krstović zamieril do útrob MOL Arény. V 24. minúte rohový kop Žiliny smeroval na prednú tyč. Petráš si s loptou s námahou poradil. V 41. minúte Rusnák sprava prudko prihral pred bránku, ale Jambor ani Sauer na loptu nedosiahli. V druhej nadstavanej minúte prvého polčasu chcel Kalmár prekvapiť pokusom k ľavej tyči, no Slávik bol pozorný.

V 50. minúte nastali v žilinskej obrane zmätky. Hostia situáciu napokon s námahou vyriešili. V 53. minúte Rusnákova tvrdá strela z pravej strany trafila Dimuna, ktorý ostal ležať na trávniku. Odrazenú loptu Iľko vypálil vedľa Petrášovej bránky. Hra sa prelievala zo strany na stranu, chýbala ale šťava a viac vyložených šancí.

V 61. minúte Blackmanov strelecký pokus k ľavej tyči vyrazil Slávik. Namiesto rohu na počudovanie nasledoval odkop od bránky. V 66. minúte Kopasova delovka z priameho kopu skončila vedľa pravej tyče. V 76. minúte Gavrić pred opustenou žilinskou bránkou nedokázal trafiť loptu.

V 77. minúte Szánthó našiel pred bránou Gavrića, ktorý z prvej trafil Slávika. DAC Dunajská Streda si výsledok postrážil a po víťazstve nad Žilinou najtesnejší rozdielom 1:0 získal v tabuľke pred druhým Slovanom už šesťbodový náskok.

Více informací k zápasu

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 0:0

02.04.2023 17:30

Góly: -

V treťom kole nadstavby Fortunaligy sa v nedeľnom derby na Štadióne Antona Malatinského medzi Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava zrodila bezgólová remíza 0:0.

Začiatok zápasu bol odsunutý, pretože viditeľnosť výrazne znížil dym spôsobený pyrotechnikou fanúšikov. Úvod merania síl bol opatrný. V dvanástej minúte akciu Slovana zakončil Kankava nepresnou strelou z diaľky. V 18. minúte veľmi podobne mieril Savvidis. V 20. minúte Čurma vystrelil z otočky, a poslal to tesne vedľa pravej žrde. Trnovský však predsa radšej zakročil.

V 25. minúte Lovat trafil brániaceho hráča. V 28. minúte Azevedovu prízemnú strelu tečoval De Marco na rohový kop. Do týchto chvíľ sa hral futbal zo strany na stranu, ale chýbali moment prekvapenia a viac presnosti. V 36. minúte pred Čavričom v poslednej chvíli odvrátil Čurma.

V 52. minúte z priameho kopu Spartaka centroval Štefánik. Na bližšej žrdi hlavičkoval Štetina, no neuspel. V 64. minúte si Taiwo stlmil loptu na hrudi a druhým dotykom ju poslal vysoko nad. Hneď v ďalšej minúte Daniel odcentroval do pokutového územia a pred Azevedom zachránil Lovat. V 67. minúte to z veľkej diaľky skúsil Kankava, a netrafil bránu Vantrubu. V 71. minúte Weiss centroval z rohu do päťky. Situácia vyzerala nebezpečne; na konci bol brániaci kapitán Procházka.

V 73. minúte hlavičkoval na zadnej žrdi z veľkého uhla Čavrič; loptu poslal do rúk Vantrubu. V nadstavenom čase lopta v podaní Barseghjana skončila ďaleko od brány. Po troch nadstavených minútach derby skončilo. Trnava remizovala so Slovanom bez gólov 0:0, čím belasí stiahli náskok vedúcej Dunajskej Stredy na tri body. Líder tabuľky mal však ešte k dobru večerný duel so Žilinou.

Více informací k zápasu

Dukla Banská Bystrica - Železiarne Podbrezová 3:1

01.04.2023 18:00

Góly: 34. Michal Faško, 38. Róbert Polievka, 86. Martin Rymarenko - 45+3. Daniel Pavúk

MFK Dukla Banská Bystrica si v treťom kole nadstavby Fortunaligy poradila v skupine o titul s ďalším nováčikom z Podbrezovej pomerom 3:1 (2:1).

V šiestej minúte sa Polievka dostal k streleckému pokusu a Ludha pravou rukou zabránil gólu. V siedmej minúte z hranice päťky hlavičkoval Gorosito. V 14. minúte Banská Bystrica pohrozila po rohovom kope. Faško zahral signál s Polievkom, ktorý mal dobrú palebnú pozíciu, no Podbrezová neinkasovala. V 21. minúte vystrelil Špyrka, a lopta sa odrazila od brvna do zeme. Či to bol gól, sa diváci nedozvedeli, pretože systém VAR nebol v zápase k dispozícii. V 25. minúte vyľakal hostí Faško. Nasmeroval to na bránu, no Ludha usmernil zakončenie mimo ihriska. V 32. minúte sa Gorosito hlavou jemne dotkol lopty, aj keď s jasnou strelou zrejme počítal Willwéber. Ludha opäť zachránil. Podbrezovský brankár vzápätí prečítal spletitú situáciu a sediac zachytil slabú koncovku. V 34. minúte Faško napálil do pravého horného rohu brány "železiarov" - 1:0. V 38. minúte sa Polievka uvoľnil v pokutovom území a pravačkou šokoval brankára Ludhu, ktorý sa ani nepohol - 2:0. V tretej nadstavenej minúte znížil na 1:2 Pavúk, ktorý vystrelil z otočky. Hruška síce vystihol smer strely, ale od jeho rúk zapadla lopta do siete.

V 56. minúte zakončoval Polievka. Brankársky kapitán Podbrezovej gólu zabránil, no po zásahu do hlavy ostal otrasený. V 62. minúte sa Grešák s loptou zamotal a získal ju Polievka. Po brejku odcentroval do pokutového územia, ale Rymarenkovi zmaril šancu Paraj. V 79. minúte Kukoľovi praskli nervy, zdrapil za dres Ľuptáka a dostal kartu. V 83. minúte dobre pálil Faško. V 84. minúte rozvlnil sieť od zadnej žrde Rymarenko. Banská Bystrica zlomila odpor prekvapenia ročníka z Podbrezovej pomerom 3:1.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
DAC Dunajská Streda
25
17
6
2
46 : 20
57
2
Slovan Bratislava
25
15
6
4
49 : 25
51
3
Spartak Trnava
25
13
5
7
46 : 30
44
4
MŠK Žilina
25
11
4
10
41 : 38
37
5
Železiarne Podbrezová
25
9
8
8
35 : 35
35
6
Dukla Banská Bystrica
25
10
4
11
43 : 47
34

O udržení

Tatran Liptovský Mikuláš - AS Trenčín 0:2

01.04.2023 18:00

Góly: 47. Filip Bainović, 64. Filip Bainović

MFK Tatran Liptovský Mikuláš prehral na domovskom štadióne v Poprade ďalší zápas prebiehajúcej sezóny, keď v treťom nadstavbovom kole Fortunaligy v skupine o udržanie sa v najvyššej slovenskej súťaži nestačil na AS Trenčín pomerom 0:2. Oba góly hostí padli po obrátke.

V desiatej minúte dostal žltú kartu domáci Václavik a v 14. minúte ho napodobnil futbalista AS Trenčín Soares. Priamy kop domácich skončil vzápätí gólom, ale čiarový rozhodca odmával ofsajd a skóre sa tak nateraz nemenilo. V 44. minúte obdržal žlté napomenutie hráč AS Yem. Prvý polčas nadstavil hlavný arbiter iba o jednu minútu. Na prestávku schádzali tímy v Poprade za bezgólového stavu.

V 47. minúte Hollého strela spred 16-ky neprešla, pretože bola zblokovaná. Lopta sa ale odrazila k Bainovićovi, ktorého prízemná strela už skončila v bráne. Brankár Polaček ani nezasiahol - 1:0. V 49. minúte bola nariadená penalta pre Liptovský Mikuláš. Stojsavljević jasne fauloval Lauru a arbiter tak bez zaváhania ukázal na biely bod. Kukučka však strelu Bartoša, ktorý si loptu postavil vystihol a penaltu chytil. V 64. minúte sa Václavik pošmykol. Hollý loptu prihral Bainovićovi, ktorý prudkou ranou zvýšil na 2:0 pre hosťujúci tím. V poslednej minúte zinkasoval žltú kartu Hollý. Duel sa nadstavoval päť minút. Viac gólov však už v zápase nepadlo, a tak Tatran Liptovský Mikuláš podľahol Trenčínu 0:2 a s jedinou výhrou uzatvára tabuľku.

Více informací k zápasu

Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 2:2

01.04.2023 15:00

Góly: 61. Lukáš Jánošík, 90+3. Lukáš Jánošík - 66. Samuel Šefčík, 69. Samuel Šefčík

MFK Zemplín Michalovce vydrel v treťom kole nadstavbovej časti Fortunaligy s mužstvom MFK Ružomberok bod po remíze 2:2, keď všetky štyri góly padli až v druhom polčase.

Ružomberok sa musel zaobísť bez trénera Petra Struhára, ktorý za telefonát hráčovi Múdremu hosťujúcemu vo ViOn-e pred zápasom dostal jednozápasovú stopku. Vo štvrtej minúte tvrdo vystrelil na bránu Marcin. Gólman Frühwald síce ukazoval, že sa lopty nedotkol, ale arbitri nariadili rohový kop pre domáci Zemplín. V šiestej minúte Liptáci vyrobili v obrane veľkú chybu. Žofčák dobre sledoval loptu a prestrčil ju do úzkeho priestoru Kanuovi. Namiesto posledne menovaného vystrelil Adekunle, no iba tesne nad. V 15. minúte sa Madleňák rozhodoval, či páliť alebo odcentrovať. Zvíťazila prvá možnosť. Száraz musel zasahovať jednou rukou, pretože rana sa odrazila od chrbta Marjanovića. V 25. minúte veľmi dobre zakončil Bobček, no zahviezdil brankár Száraz. Strelecký pokus vytesnil rukavicami nad bránku a Liptáci zahrávali rohový kop. Boďova hlavička mierila na prvú tyč, avšak Száraz bol na mieste.

V 57. minúte blízko Frühwalda zakončil vysoko nad Magda. Gól by ale aj tak neplatil, pretože tu bolo postavenie mimo hry. V 60. minúte Frühwald vykopol k postrannej čiare, no jeho spoluhráča prehlavičkoval Magda. Ako posledný bol pri lopte Jánošík a stihol ju poslať do bránky - 1:0. V 65. minúte čerstvý hráč na ihrisku Šefčík doklepol Madleňákovu loptu do Szárazovej brány - 1:1. Už v 69. minúte hostia dokonali obrat. Šefčík nachytal na hruškách Száraza, keď mu loptu zatočil z priameho kopu k ľavej žrdi - 1:2. V tretej nadstavenej minúte zápasu Slebodník centroval na druhú žrď. Lopta preskočila Krivokapića a do bránky to napálil Jánošík. Zemplín Michalovce remizoval s Ružomberkom 2:2.

Více informací k zápasu

FC Zlaté Moravce - MFK Skalica 0:0

31.03.2023 17:30

Góly: -

V predohrávke tretieho kola nadstavby Fortunaligy remizoval v skupine o záchranu ViOn Zlaté Moravce so Skalicou bez gólov 0:0.

Vo štvrtej minúte Hašov krížny pokus veľmi dobre zlikvidoval Lukáč. V trinástej minúte sa uvoľnil Hollý a vystrelil spred rohu malého vápna. Jeho tečovaný pokus skončil nad bránkou rohovým kopom. V 14. minúte hlavičkoval z hranice malého vápna Yao. Mieril k žrdi, a zasiahol Lukáč. V 27. minúte osamotený Ďubek volejom z prvej zasiahol brvno. V 39. minúte strieľal Haša z dobrej pozície tesne vedľa. V 44. minúte sa v 16-ke cez dvojicu obrancov uvoľnil Vlasko a zakončoval k žrdi. Lukáč vyrazil. V nadstavenom čase prvého polčasu mieril Mondek technickou strelou k vzdialenejšej žrdi. Veľmi dobre zasiahol aj Igor Šemrinec.

V 48. minúte na zadnej tyči nebezpečne hlavičkoval Almeida. Predviedol sa gólman Šemrinec. V 75. minúte Toml hlavou mieril do priestoru, kde bol opäť pripravený skalický brankár. V 86. minúte vo veľkej šanci prestrelil Švec. Zlaté Moravce sa so Skalicou rozišli bez gólov.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
7
MFK Ružomberok
25
9
10
6
31 : 24
37
8
Zemplín Michalovce
25
7
7
11
29 : 38
28
9
MFK Skalica
25
6
8
11
24 : 31
26
10
AS Trenčín
25
6
7
12
22 : 38
25
11
FC Zlaté Moravce
25
4
12
9
30 : 42
24
12
Tatran Liptovský Mikuláš
25
1
7
17
17 : 45
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pablos

Strska už úřaduje… tak taky tatarák, to je z halušek pořádná motivace.

Reagovat
adalbertus

titul

Reagovat
twelwer

Poprosim link na ten twitter, kde je diskusia, ci sa mi tam oplati registrovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele