Stroje v ringu: CREED 3 je najzárobkovejší športový film všetkých čias v rámci otváracích zárobkov

Takto vyzerajú ľudské “stroje” v ringu: CREED 3 je oficiálne najzárobkovejší športový film všetkých čias v rámci otváracích zárobkov

Takto to vyzerá, keď sa v boxerskom ringu stretnú kamoši, ktorí si kedysi boli bratmi. Tretí film skvelej série, deviaty film kultovej ságy. To, čo započalo 6 filmov o legendárnom boxerovi menom Rocky Balboa, v tom pokračuje Michael B. Jordan so svojim stvárnením dravého Adonisa Creeda. Ten dostal začiatkom tohto mesiaca už svoj tretí film a ďalšie pokračovanie si nás opätovne získalo.

Teda nielen nás, ale aj celý filmový svet! A to nielen príbehom samotným, ale aj znovu extrémne vydareným soundtrackom, skvelými hereckými výkonmi a silne emotívnymi scénami. Poďme sa na to spolu pozrieť bližšie!

Creed 3 stojí pevne na vlastných nohách

Napriek tomu, že aj séria Creed vlastne vzišla z pôvodného Rockyho, jej tretia časť je špecifická. Vôbec poprvýkrát sa v nej totižto s Rockym nestretávame ani len v jedinom zábere.

To, že Sylvester Stallone sa v najnovšom filme zo svojej kultovej ságy neobjaví, však nie je žiadnym spoilerom. Jednak sa Stallone údajne nechcel cítiť ako „prívesok“, plus Michael B. Jordan (predstaviteľ Adonisa Creeda) chcel ďalšiu časť urobiť vyspelú a s tým, že bude Creed stáť stopercentne na vlastných nohách. Okrem stvárnenia hlavnej úlohy si tento film zároveň premiérovo vo svojej kariére aj sám zrežíroval.

Čo sa však dialo za oponou vzniku filmu Creed III, našli sa v tom aj nejaké osobné spory. Sylvester Stallone už totiž nie je majiteľom práv ku jednej zo svojich najslávnejších filmových postáv, čo viedlo ku nejakým nezhodám v rámci scenáru. Zároveň sa Stallone vyjadril v jednom z posledných rozhovorov aj tak, že si vlastne tento film nikdy nepozrie. To však podľa jeho slov vzťah s Michaelom B. Jordanom nijak nepokazilo a je otvorený debatám o jeho účinkovaní v možnom pokračovaní.

Michael B. Jordan sa zároveň vyjadril tak, že štvrtý diel Creeda je nielen reálny, ale takisto možno nebude tým jediným, čoho by sme sa niekedy v budúcnosti mali dočkať. V plánoch sú totiž aj nejaké nápady na seriál a podobne, čiže s Adonisom sa tak skoro ešte lúčiť musieť nebudeme!

Takto vyzerala príprava!

Ani Michael B. Jordan, ani jeho filmový súper Jonathan Majors nie sú v rámci fyzických príprav na svoje filmové role vôbec žiadni nováčikovia. Majors sa súbežne s prípravou na najnovší diel boxerskej ságy pripravoval aj na stvárnenie nového veľkého záporáka Marvel Cinematic Universe. Tam sa predstavil v plnej paráde ako hrozivý Kang v taktiež nedávnom filme Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Tréningová príprava oboch hlavných aktérov filmu Creed III bola opäť nesmierne intenzívna a náročná. Viac to obaja priblížili vo februárovom videu YouTubového kanálu Men´s Health.

Najzárobkovejší športový film všetkých čias?

I napriek tomu, že sme všetci dopredu vedeli, že Rockyho v tomto filme nenájdeme, v niektorých scénach by sa jeho prítomnosť na obraze pri hlavných hrdinoch naozaj hodila. Avšak aj napriek tomu, že snímok bol oznámený bez účinkovania Sylvestra Stallonea, dokázal za otvárací víkend celosvetovo zarobiť viac, než všetky ostatné filmy z tejto kultovej ságy dohromady!

Creed III teda premiéroval v takej sile, akú nikto neočakával a doslova knockoutoval všetky ostatné aktuálne filmy, keď za otvárací víkend celosvetovo zarobil viac než 100 miliónov amerických dolárov. Pre zaujímavosť: Očakávania boli viac než o polovicu menšie.

Vďaka tomuto bravúrnemu úspechu je tak Creed III oficiálne najzárobkovejším športovým filmom všetkých čias a podľa mnohých aj kvalitatívne najlepším!