utorok 14. februára 2023

Kuracie prsia s červenou paprikou v teriyaki smotanovej šťave / Chicken breasts with red capsicum and creamy teriyaki sauce

Skôr také "čo dom dal" alebo ako keď varil Psíček s mačičkou 🙈 Ale výsledok nás milo prekvapil.


ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):

1/2 kg kuracích pŕs 

olej + hrubý plát masla

soľ

1/3 - 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia 

1 plnšia lyžička sušeného cesnaku 

1 lyžička sušenej petržlenovej vňate

1 lyžica kryštáľového cukru

1 lyžica teriyaki omáčky (ak nie je teriyaki omáčka po ruke, môżeme použiť tmavú sójovú omáčku)


1 červená paprika 

voda podľa potreby 

100 - 150ml sladkej smotany 




AKO POSTUPOVAŤ:

Do panvice dame olej a maslo, zohrejeme. Pridáme na malé kúsky nakrájané mäso, soľ, čierne korenie, kašmírske chilli korenie, cesnak, petržlenovú vňať, cukor, teriyaki omáčku, troška podlejeme vodou, privedieme k varu a pod pokrievkou na miernom ohni varíme 15min.

Potom pridáme na pásiky nakrájanú papriku, smotanu a pod pokrievkou varíme ďalších 10min.

Podávame s dusenou ryžou a výborná príloha je aj nakladaná cvikla.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára