Dobré noviny
Milionári si v televíznej šou vymenili život s chudobnou rodinou. Skutočná pomoc prišla mimo kamier
Tímea Gurová
Tímea Gurová

Milionári si v televíznej šou vymenili život s chudobnou rodinou. Skutočná pomoc prišla mimo kamier

Vľavo Steven s manželkou, vpravo Ben s rodinou
Vľavo Steven s manželkou, vpravo Ben s rodinou — Foto: Instagram/Steve Green, Reprofoto YouTube/Chanel 5

Po rokoch od vysielania sa život chudobnej rodiny zmenil na nepoznanie.

Pôvodne chceli dcére ukázať hodnotu peňazí, napokon ich účinkovanie v televíznej šou ovplyvnilo viac, než si mysleli. Bývalý vojak a milionár Steven Green s rodinou sa pred štyrmi rokmi objavili v relácii, v ktorej si na týždeň vymenili život s chudobnejšou rodinou. Keď si uvedomil, aké to má ťažké, rozhodol sa im mimo záberov kamier pomôcť, informuje The Sun.

Nemožný návrat do práce

V televíznej šou Rich House Poor House (Bohatý dom, chudobný dom) si okrem domova „prehodili“ aj rozpočet. Zatiaľ čo milionári Steven a Gemma obvykle za týždeň minuli aj 1600 libier, druhý pár Ben a Demi si museli týždenne vystačiť s 57 librami pre celú rodinu. Problém chudobnejšej rodiny bol, že sa nedokázala vymaniť zo začarovaného kruhu. Ben pracoval ako pokrývač striech a bola to práca, ktorá plne závisela od počasia a vonkajších podmienok. Niekedy si za fušku zarobil aj 300 libier, ale ak vonku pršalo, dostal ledva na jedlo.

Manželka Demi sa zas po narodení dcéry nedokázala vrátiť do práce, keďže im nezostávali finančné prostriedky na starostlivosť o dieťa počas pracovnej doby. Bola preto doma a bez príjmu. Stevena sa ich príbeh dotkol, keďže on sám nepochádzal z bohatej rodiny a svoje postavenie si vybojoval sám. Vyrastal v detskom domove a predtým, ako sa prihlásil do armády, pracoval ako stolár.

Ako im pomohol?

Po návrate z vojnovej zóny v Iraku mu diagnostikovali posttraumatickú stresovú poruchu a začleniť sa späť do života bolo pre neho veľmi namáhavé. Opíjal sa a vyhľadával konflikty v bare. „Bolo to veľmi ťažké sledovať ho pri sebadeštrukcii,“ hovorila v šou jeho manželka Gemma. Aj napriek tomu sa im podarilo vzchopiť sa a od roku 2001 začali budovať svoje impérium s nehnuteľnosťami.

Steven sa počas pôsobenia v armáde zúčastnil školenia, z ktorého odchádzal s myšlienkou na založenie svojej spoločnosti. Dnes sa okrem toho venuje aj koučingu. Účinkovaním v šou pôvodne chcel svojej dcére ukázať hodnotu peňazí. Sama bola nútená vyjsť na ulicu a pýtať si od susedov akúkoľvek prácu za pár drobných – len aby si ako rodina prilepšili.

Viac si môžete prečítať na ďalšej stránke.

Časť 1 / 2

Už ste čítali?