Kanada pošle Ukrajine štyri Leopardy. Tanky sú pripravené na boj, ale ukrajinskí vojaci sa ich musia naučiť obsluhovať

Kanada pošle Ukrajine štyri Leopardy. Tanky sú pripravené na boj, ale ukrajinskí vojaci sa ich musia naučiť obsluhovať

26.1.2023 (Webnoviny.sk) – Kanada pošle Ukrajine štyri tanky Leopard 2. Vo štvrtok to oznámila kanadská ministerka obrany Anita Anand, podľa ktorej sú stroje pripravené na boj a vyšlú ich v nadchádzajúcich týždňoch.

Kanada tiež vyšle bližšie nešpecifikovaný počet príslušníkov jej ozbrojených síl na výcvik ukrajinských vojakov v zručnostiach, ktoré potrebujú na obsluhu techniky. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Ukrajincom dajú taktickú výhodu

Tanky podľa ministerky poskytnú ukrajinským vojakom taktickú výhodu vďaka ich „vynikajúcej mobilite, palebnej sile a schopnosti prežitia“ a umožnia Ukrajine získať späť ešte väčšiu časť svojho územia.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Anand naznačila, že počet sľúbených tankov by sa mohol zvýšiť, keďže svoje kroky koordinujú so spojencami a spolupracujú pri združovaní munície a náhradných dielov.

Prevádzka nie je jednoduchá

„Udržiavanie tankov nie je jednoduché, ale ich udržiavanie bude nevyhnutné pre celkový úspech a víťazstvo Ukrajiny,“ poukázala ministerka na zložitosť ich prevádzky.

Anand dodala, že Kanada bude diskutovať s Nemeckom, Fínskom, Portugalskom, Španielskom a Holandskom o tom, ako zabezpečiť „dlhodobý úspech našich darov“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: nemecký tank Leopard, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Kanada pošle Ukrajine štyri Leopardy. Tanky sú pripravené na boj, ale ukrajinskí vojaci sa ich musia naučiť obsluhovať © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet