Dobré noviny
Daniel zachránil tínedžera, ktorý sa pošmykol a padal z budovy. Muž bez domova ho visiaceho držal za ruku
Tímea Gurová
Tímea Gurová

Daniel zachránil tínedžera, ktorý sa pošmykol a padal z budovy. Muž bez domova ho visiaceho držal za ruku

— Foto: FB: Dung Tran/ Městská policie hl. m. Prahy

Udalosť sa napokon skončila šťastne.

Boli svedkami nebezpečne vyzerajúcej udalosti a neváhali zakročiť. Tridsaťšesťročný Daniel je mužom bez domova a v pondelok večer sa na pražskej hlavnej stanici náhodne stretol s kamarátkou. Keďže sa dlho nevideli, rozhodli sa porozprávať na čerstvom vzduchu.

Daniel si ale onedlho všimol mladého muža, ktorý pôsobil dojmom, že chce skočiť z budovy, informuje televízia Nova. Daniel sa vybral k nemu a za ten čas sa jeho kamarátka vybrala hľadať pomoc dovnútra stanice.

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/mestskapoliciepraha/videos/2430471593774082

Ľudia sa však ponáhľali a na jej prosby nereagovali. Napokon sa však našiel jeden okoloidúci, ktorý privolal policajtov. Daniel podišiel až k 16-ročnému chlapcovi a podal mu ruku, aby sa dostal do bezpečia. „Pomaly som prišiel až k nemu. Nevedel som, čo mám robiť. Bál som sa a chytil som ho za ruku,“ opisoval Daniel.

Mladý chlapec sa však v tej chvíli pošmykol a z budovy padol. Danielovi sa ho však podarilo zachytiť a držať ho pevne vo svojich rukách. V tej chvíli sa spustila ohromná dráma. Chlapec si vtedy sám uvedomil, že jeho život visí doslova na vlásku a s Danielom začal spolupracovať. Keď na miesto dorazila polícia, chlapec bol už v bezpečí.   

Už ste čítali?