han Zo zahraničia

Zelenskyj má NARODENINY: Od manželky dostal nádherné VYZNANIE, od Nemcov a Američanov tanky

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v stredu 25. januára dožíva 45 rokov. Aj počas ruskej invázie sa dočkal dojemného priania od manželky Oleny.

Ilustračný obrázok k článku Zelenskyj má NARODENINY: Od manželky dostal nádherné VYZNANIE, od Nemcov a Američanov tanky
Zdroj: Instagram.com/olenazelenska_official

Prvá dáma Ukrajiny je manželovi aj napriek vojne neustále oporou. Samozrejme, že na jeho narodeniny nezabudla, ba naopak. Na Instagrame mu poslala krásne vyznanie.

„Často dostávam otázku, ako ste sa za rok zmenil. A ja vždy odpoviem, že sa nezmenil, stále je to ten istý chlap, akého som stretla, keď sme mali sedemnásť“," napísala Olena.

Teraz, takmer rok od začatia ruskej invázie na ukrajinskom území, trochu zo svojich slov ustúpila. „V skutočnosti sa niečo zmenilo. V posledných dňoch sa usmieva oveľa menej. Napríklad ako na našej spoločnej fotke… Preto ti prajem, aby si mal viac dôvodov na úsmev. Ale všetci dobre viete, čo je za tým,“ pokračovala Olena.

Na záver príspevku mu ešte odkázala toto: „Tvrdohlavosti máš v sebe dosť. Hlavné je mať dostatok zdravia. Preto, buď zdravý, prosím! Chcem sa s tebou navždy usmievať. Daj mi príležitosť!“ Prvá dáma je takmer neustále kvôli bezpečnosti mimo svojho manžela.

Články, ktoré stoja za prečítanie!

Ďalšie tanky

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v stredu poďakoval šéfovi Bieleho domu Joeovi Bidenovi za rozhodnutie poslať Ukrajine 31 tankov typu Abrams M1. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

>„Je to dôležitý krok na ceste k víťazstvu,“ uviedol Zelenskyj v príspevku na Twitteri.

Bidenovo rozhodnutie ocenil aj vedúci ukrajinskej prezidentskej kancelárie Andrij Jermak, podľa ktorého bola streda „jedným z tých dní, ktoré rozhodnú o našom budúcom víťazstve“. Poďakoval zároveň aj Kongresu USA a americkému ľudu. „Nikdy na to nezabudneme… Prichádzajú úžasné časy,“ dodal Jermak.

Predtým aj Nemci

Biden v stredu v prítomnosti amerického ministra obrany Lloyda Austina a ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena oznámil, že USA Ukrajine dodajú 31 tankov typu Abrams M1 a vycvičia aj ich ukrajinské posádky.

Podobný krok v stredu ohlásilo po niekoľkotýždňovom tlaku zo strany spojencov aj Nemecko, ktoré dodá Ukrajine tanky Leopard 2 a takisto povolilo ich dodávky tretím krajinám. Berlín dodá Ukrajine zo svojich zásob 14 tankov Leopard 2.

Aj toto vás môže zaujať:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM