Dobré noviny
Myslel som si, že zomriem. Antonio Banderas hovorí, že až infarkt mu pripomenul, čo je v živote dôležité
Simona Gálová
Simona Gálová

Myslel som si, že zomriem. Antonio Banderas hovorí, že až infarkt mu pripomenul, čo je v živote dôležité

Antonio Banderas s manželkou Nicole Banderas
Antonio Banderas s manželkou Nicole Banderas — Foto: Wiki commons (Kingkongphoto); Instagram - @antoniobanderas

Dostal som druhú šancu, priznáva obľúbený herec.

Pred šiestimi rokmi nerozprával s médiami o žiadnom filme ani o žiadnom inom úspechu. Antonio Banderas vtedy otvorene prehovoril o náhlom zdravotnom kolapse - dostal infarkt, ktorý mu zmenil život. Dnes pre magazín Radio Times hovorí, že to bolo v skutočnosti to najlepšie, čo sa mu kedy stalo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Antonio Banderas (@antoniobanderas)

Bál sa zomrieť

Do nemocnice ho previezli v roku 2017 po tom, čo ho pri cvičení začalo bolieť v hrudníku. „Vtedy som si myslel, že zomriem,“ spomínal pre Page Six Banderas, ktorý si častokrát uvedomoval, že jedného dňa bude musieť zomrieť, no keď sa zrazu ocitol blízko smrti, uvedomil si, že sa veľmi bojí.

„Vtedy som si povedal, prečo sa tak bojím?“ hovoril otvorene o zážitku, ktorý mu zmenil život. V prvej chvíli ho zachránila priateľka, ktorá mu v rýchlosti podala jeden z najsilnejších aspirínov a následne ho zachránila operácia, kedy mu lekári vystužili artérie tromi stentmi, kovovými rúrkami. „Dostal som druhú šancu a odvtedy sa v mojom živote niečo zmenilo,“ priznal po rokoch od infarktu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Antonio Banderas (@antoniobanderas)

Určil si priority

Zástava srdca mu pomohla prehodnotiť životné priority. Predtým neustále niečo riešil, všetko bolo nesmierne dôležité, a to aj bezvýznamné maličkosti. Keď mu zlyhalo srdce, uvedomil si, že sa stresuje kvôli absolútnym hlúpostiam namiesto toho, aby sa zaujímal o to, čo je naozaj dôležité. Dnes už vraj nerieši žiadne zbytočnosti, ale zaujíma sa iba o to, čo je preňho zmyslom života, a teda jeho dcéra Stella, priatelia, rodina aj jeho kariéra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Antonio Banderas (@antoniobanderas)

„Od môjho infarktu hľadám v herectve potešenie. To je všetko, o nič iné mi nejde. Pre mňa život začína, keď niekto povie ‚Akcia!' alebo keď sa zdvihne opona,“ povedal oddaný herec, ktorý zmenil aj svoje návyky. Nepije a prestal fajčiť. Práve tento zvyk bol podľa neho jednou z najväčších hlúpostí, ktorú kedy robil. Banderas sa vrátil do Španielska a začal sa na svoj život pozerať z úplne inej perspektívy.

„Myslel som si, že zomriem, a to ma prinútilo pochopiť hlbší zmysel života,“ prezradil herec, ktorý v najnovšom filme Kocúr v čižmách: Posledné želanie dabuje kocúra, ktorý prichádza o svojich deväť životov. Banderas sa zasmial, že film bol pravdepodobný inšpirovaný jeho vlastným životom. Svoj posledný život chce herec využiť na maximum.

Už ste čítali?