Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda F1 si priala smrť prezidenta. Bude čeliť vyšetrovaniu

Brazílske úrady začali vo štvrtok vyšetrovať bývalého majstra sveta motoristickej formuly 1 Nelsona Piqueta v spojitosti s videozáznamom, v ktorom Piquet žiada smrť pre novozvoleného prezidenta Luiza Inácia Lulu da Silvu.

04.11.2022 08:05
Nelson Piquet a Valtteri Bottas. Foto:
Nelson Piquet (vpravo) s Valtteri Bottasom na návšteve jednej z Veľkých cien.
debata (6)

Podľa agentúry AFP Pique vo videu, ktoré sa šírilo na sociálnych sieťach, žiadal odstránenie Da Silvu a použil slovné spojenie „Lula je tam na cintoríne“.

Senátor z ľavicovej Strany pracujúcich (PT), ktorej členom je i Da Silva, vo štvrtok prokuratúru požiadal, aby voči bývalému pilotovi formuly 1 začala vyšetrovanie.

Úrad federálnej prokuratúry vo vyhlásení uviedol, že Piquetove vyjadrenia povzbudzujú ku konaniu voči zvolenej vláde a k prejavom násilia voči Lulovi da Silvovi.

Zaujímavosti o Verstappenovej priateľke Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Kelly Piquetová sa narodila v decembri 1988 v...

Piquet, ktorý bol majstrom sveta formuly 1 v rokoch 1981, 1983 a 1987 je podľa prokuratúry známa osoba a mal by si preto uvedomovať, že jeho vyjadrenia môžu mať dosah na státisíce ľudí.

Bývalý pilot formuly 1 by sa mal dostaviť na políciu, aby vypovedal.

Max Verstappen Čítajte viac Boli voči nemu zákerní. Verstappen vyhlásil bojkot televíznej stanici

Lula da Silva, ktorý bol brazílskym prezidentom aj v rokoch 2003–2010, by do úradu mal nastúpiť 1.

januára 2023. Tento 77-ročný politik zvíťazil v nedeľnom druhom kole prezidentských volieb v Brazílii so ziskom 50,9 percenta hlasov. Bolsonara podľa oficiálnych výsledkov podporilo 49,1 percenta voličov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Nelson Piquet