Toto si hneď teraz nastavte vo vašom Androide: Pri strate alebo krádeži smartfónu ho takto ľahšie nájdete!

Strate alebo odcudzeniu smartfónu sa je veľmi ťažké vyhnúť. Ako ale môžete nájsť smartfón? Tieto dve aplikácie by vám nemali chýbať v telefóne!

smartfon pozor
Zdroj: Pixabay.com (USA-Reiseblogger) / Vosveteit

Strata alebo odcudzenie smartfónu je niečo, čomu sa chce vyhnúť každý z nás. Ide ale o situácie, ktorým sa dá ale len ťažko vyvarovať. Jednoducho patria k životu. Otázkou ale je, dá sa dopátrať k stratenému či ukradnutému telefónu? V mnohých prípadoch áno. Ale ako na to?

Zapnite si funkcia Nájdi môj telefón

Prvou a jednou zo základných aplikácií, ktorú by sme mali mať zapnutú, je Nájdi moje zariadenie. Pre tých, ktorí nevedia, tak ide o službu spoločnosti Google, ktorá dokáže identifikovať polohu vášho zariadenia za podmienky, že máte v telefóne aktívne internetové pripojenie a Gmail účet. V prípade, ak máte vypnutý internet, tak vám odhalí poslednú lokalitu, kde bolo zariadenie lokalizované.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Mnoho smartfónov má túto funkciu vstavanú v nastaveniach zariadenia. Je ale potrebné ju aktivovať. Ak ale patríte medzi používateľov, ktorí ju nemajú v nastaveniach, tak ju môžete jednoducho stiahnuť cez obchod Play prostredníctvom odkazu nižšie.

Nájdi moje zariadenie Google
Nájdi moje zariadenie Google
Developer: Google LLC
Price: Free

Všetko, čo potrebujete potom spraviť, je prihlásiť sa do aplikácie cez váš Gmail účet. Rovnako vám odporúčame, aby ste aplikácii povolili prístup k presnej polohe zariadenia.

Následne prostredníctvom vášho Gmail účtu môžete lokalizovať, kde sa nachádza váš smartfón. Urobiť tak môžete potom, ako si otvoríte stránku myaccount.google.com/find-your-phone.

Najdi moje zariadenie Android_4
Zdroj: Vosveteit.sk

Prostredníctvom vášho Google účtu budete môcť prehrať zvuk na telefóne, zablokovať ho alebo odstrániť všetok obsah, ktorý v ňom je.

Odfoťte si toho, kto vám našiel telefón

V prípade straty smartfónu, ak sa vám pošťastí, tak ho nálezca odovzdá na políciu a tá vás neskôr kontaktuje. Čo ale robiť, ak vám ho niekto ukradne a reštartuje všetky nastavenia? Pravdou je, že telefón môžete vystopovať pomocou IMEI čísla zariadenia, je to ale pomerne dlhý proces, kde sa bez polície nezaobídete. V tomto prípade je najlepšie zachytiť človeka, ktorý váš telefón našiel alebo ukradol a pokúsiť sa ho identifikovať. K tomu vám pomôže aplikácia WTMP, ktorú nájdete v obchode Play.

WTMP — Wer nahm mein Handy?
WTMP — Wer nahm mein Handy?

Aplikácia robí to, že ako sa niekto pokúsi odblokovať váš telefón, tak vytvorí selfie fotografiu. Následne dôjde k nahraniu fotografií nahrať cloudu. Túto funkciu je ale potrebné zapnúť v nastaveniach aplikácie. Okrem iného táto WTMP  ponúka aj viacero nastavení, napríklad koľko snímok sa bude nahrávať na cloud, k dispozícii máte i možnosť prispôsobenia, kedy má aplikácia vytvoriť snímku a podobne. Rovnako môžete zablokovať prístup nepovoleným osobám do rozhrania aplikácie.

Rovnako vám dávame v súvislosti s aplikáciou WTMP do pozornosti i to, že ak máte povolené v aplikácii kamera zaznamenávať v rámci fotografií aj metadáta vrátane polohy, kde bola fotka vytvorená, tak zo snímky v cloude môžete vyčítať túto informáciu potom, ako si otvoríte jej vlastnosti.

Nezabudnite na to, že aplikáciám vyššie musíte povoliť možnosť zapínania sa pri reštartovaní zariadenia a rovnako vypnúť obmedzenia batérie, aby fungovali riadne a nevypínali sa po krátkej dobe alebo po reštartovaní telefónu.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre