Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na operačnom stredisku MsP denne prijímajú 700 až 800 telefonátov

Na snímke kamery monitorovacieho zariadenia inteligentného monitorovacieho vozidla CAM CAR, archívne foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Ďalšie desiatky podnetov dostávajú prostredníctvom webu, sociálnych sietí či mailom.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Na operačnom stredisku bratislavskej mestskej polície (MsP) denne prijímajú 700 až 800 telefonátov. Ďalšie desiatky podnetov dostávajú prostredníctvom webu, sociálnych sietí či mailom.

Nové operačné centrum otvorili v októbri minulého roku. "Išlo o krok, ktorý zrýchlil a zefektívnil nahlasovanie podnetov. Sme prepojení nielen so štátnymi policajtmi, ale aj s hasičmi či záchranármi a spolu môžeme koordinovať naše hliadky v teréne," spresnila bratislavská mestská polícia na sociálnej sieti.

V týchto dňoch sa delia o skúsenosti s kolegami z Policajného zboru, ktorí sa stanú operačnými dôstojníkmi v strediskách štátnej polície. Mestskí policajti predstavil aj svoj nový informačný systém, ktorý v súčasnosti budujú.

"Ten ešte viac pomôže našim jednotkám v uliciach hlavného mesta, umožní efektívnejšiu kontrolu verejného poriadku, prehľadávať registre hľadaných osôb alebo odcudzených automobilov," spresnila polícia. Systém umožní aj pracovať s databázou priestupkov, a to všetko aj prostredníctvom zariadení, ktoré budú mať hliadky v teréne.